Kılıçdaroğlu'ndan AB'ye: N'olur bize kıymayın

AB'nin müzakerelerle ilgili kararını üzüntüyle karşılayan, ardından Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Bu bir yaptırımdır. Arkası gelecektir. Ekonomik yaptırımlar olacaktır' demişti. Şimdi ise AB'ye seslendi: N'olur bize kıymayın efendiler!

EYLEM | HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün Bakırköy'de konuştu. Konuşmasında AB'ye seslenen Genel Başkan "Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu tarihten bu yana yüzünü Batı'ya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Bir kişiye, bir kişinin söylemlerine kızıp, 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayınız. Bu, bir halkı cezalandırmak olur" dedi.

HÜKÜMETE SESLENDİ: BAKIN BİZE YAPTIRIM UYGULARLAR

AB'nin "Türkiye ile müzakerler durdurulsun" kararını hazmedemeyen Kılıçdaroğlu, daha önce de bu krizi başlatan AP Başkanı Martin Schulz'un tehditlerini hatırlatarak "ekonomik yaptırım ihtimallerini" işaret etmişti.

"KILIÇDAROĞLU BİZİ TEHDİT Mİ EDİYOR?"

"Bu bir yaptırımdır. Arkası gelecektir. Ekonomik yaptırımlar olacaktır" diyen Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çekmiş, "tehdit"  olarak nitelendirilmişti.


0 Yorum

Yorum Yap