Kılıçdaroğlu 'HDP'ye dokunmadan çözün' diyor

HDP Operasyonu'na Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi. Kılıdçaroğlu, HDP'ye dokunmadan bu işin halledilmesini istiyor.

EYLEM | HABER MERKEZİ

İzmir'de konuşan Kılıçdaroğlu HDP Operasyonu için şunları söyledi:

"Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır. Elbette ki teröre karşı ortak tavur takınmalıyız. Dur demek zorundayız. Kimsenin tereddütü yok. Terörle mücadelenin akıl ve mantıkla yapılması lazım. Yasaların ve hukukun çiğnendiği yerde halkın direnme özgürlüğü vardır. Sivrisinekle uğraşmak terörü sonlandırmaz. Bataklığı kurutmak lazım. Musula Rakka'ya gideceğiz diyorlar. Burnunuzun dibinde kandil var neden bir şey yapmıyorsunuz? Seçimle gelen seçimle gittiğini unutmayın. Geçmişte bunları gördük. Aynı muamele size yapıldığında isyan ederdiniz. Siyasette kan davası güdülmez. Kan davasıyla ülke yönetilemez. Eğer sorgulancaksa ülkeyi silah deposu haline getirenlere "bunlara dokunmmayın" diyenlerin sorgulanması, yakalanması lazım. İşimiz kolay değil. Ama hiç kimsenin özellikle CHP'li yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Hep birlikte omuz omuza, bir kişi dahi kalsak Mustafa Kemal'in yolundan dönmeyeceğiz. Türkiye bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmek istiyorlar. Demokrasi, kadın erkek eşitliği yasama onun istediği gibi olacak. Türkiye'yi 19. yy karanlığına itmeye çalışanlar var Demokrasimiz kan kaybediyor. Hepimizi yasalara ve hukuka uymak zorundayız. Gereğini yapmak zorundayız. Ama birileri hukuka uymazsa, çiğnerse, kendi hukukunu dayatırsa bu halın direnme hakkı vardır. Direnme hakkı Alman anayasasında vardır. Hitler felakaetinden örnek alınarak konulmuştur. Çılgınlara, bilgisi olmayan insanlara, baisretli olmayanlara, önyargılı insanlara ülkeler teslim edilemez. O nedenle güçler ayrılığı vardır. Şimdi deniliyor ki buna ne gerek var, güçler birliğinden söz ediliyor. Bir kişinin iradesi milli irade olsun diyorlar. Bunun alt yapısı başkanlığı hazırlamak içndir. Tehlikeli bir sürecin içine sürükleniyor Türkiye."

PEKİ NASIL OLACAK BU İŞ?

HDP'li vekillerin gözaltı gerekçeleri "teröre destek vermek" ve "6-8 Ekim olayları."

PKK cenazeleirne katılanterör örgütü ile arasındaki bağı hiç çekinmeden ortay akoyan üstelik yalnızca bir soruşturma için ifade vermeye dahi gitmeyerek "hukuku" ve "yargıyı" tanımayan HDP'lilere "dokunmadan" bu iş bnasıl çözülecek?

Kılıçdaroğlu'nun buna verecek cevabı var mıdır?


0 Yorum

Yorum Yap