Kesilmiş plaka muayeneden geçer mi?

Araçlarına kişiye özel isimli plakalık yaptıranlar ya da hoş görünmesi için plakasının kenarlarını keserek aracına monte ettirenler dikkat. Artık bu gerekçelerle kenarları kesilmiş plakalar muayeneden geçer mi sorusunun cevabı sizi üzebilir.

Araçlarını kendi zevkine göre dizayn eden, tunning dediğimiz oto dizayn firmalarıyla çalışanların yaptırdığı birçok işlem otomobilin muayeneden geçmesine engel durum olarak araç sahiplerinin karşısına çıkıyor. Plaka da bunlardan birisi…

Araç sahipleri iki işlemde de kesilmiş plaka kullanıyor

Bu bağlamda otomobilini dizayn edenlerin yaptırdığı iki işlemden biri araç plakasını direkt olarak kenarlarından oval biçimde keserek plakalık olmaksızın aracına yaptıştırmak, diğeri de özel isimli plakalıklara yerleşecek şekilde araç plakasının kenarlarını yine yuvarlak biçimde kesilmiş halde plakalığın içerisine çift taraflı bant veya silikon ile yapıştırmak.

Bu noktada bilinçsizce yaptırılan bu plaka kesme işlemi muayene günü geldiğinde araç sahiplerinin geri çevrilmesine ve hem zaman hem de para kaybına yol açmakta.

Kesilmiş plaka muayeneden geçer mi?

İşte bu noktada kesin bir şekilde söyleyebiliriz ki araba plakasının değiştirilmesi, plakanın kenar çizgisinin kesilmesi veya boyanması TüvTürk muayenesinden geçemez.

Plakanız orijinal mühürlü plaka olsa bile kenar çizgisi kesilmiş ise muayeneden ağır kusurlu olarak geri dönersiniz.

Keyifli sürüşler…


0 Yorum

Yorum Yap