Kan pazarının toptancısından perakendecilere: Elleriniz kanlı!

ABD'nin son demlerini yaşayan Başkan'ı 'Esad, Rusya ve İran'ın elleri kanlı' dedi.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Başkan Obama, Beyaz Saray'da yılın son basın toplantısını düzenledi.

Döktüğü, döktürüğü Müslüman kanını başkasının döktüğü kan üzerinden temizlemeye çalışan Obama, Halep ile iligli açıklamalarında "Esad, Rusya ve İran'ın elleri kanlı" dedi.

Obama'nın ifadeleri özetle şu şekilde:

"Masum sivillerin kuşatıldığı ve açlığa terk edildiği kasıtlı bir stratejiyle karşı karşıyayız. Suriye'deki vahşetin sorumluluğu Esed rejimi ile onun müttefikleri Rusya ve İran'dadır; Onların ellerinde Suriye'deki katliamların kanı var. Esed rejimi bu katliamlarla hiçbir meşruiyet elde edemez. Bir an önce ateşkesin sağlanması ve insani yardımların yerlerine ulaştırılmalı."

"OLMAYAN" POLİTİKAYI SAVUNUYOR

Obama, devam eden cümlelerinde ABD'nin Suriye politikasını savundu.

Başından beri mültecileri kabul etmedikleri gibi Türkiye'nin önerdiği güvenli bölgenin kurulmasına da yanaşmayan, sınırımızın yanı başında bulunan ve şu sıralar sahada Esed rejiminin yanında yer alan PYD'ye PKK üzerinden silahlar göndermeye devam eden, İran ve Rusya etkisi artıp savaşın seyri değişmeye başladığında hareketsizlik politikası güden Obamabu durumu şöyle savundu:

Irak ve Libya tecrübelerinin ardından Amerikan çıkarlarını önceleyen bir yaklaşımla ve "sorumlu" bir biçimde hareket etmek zorundaydık. Dünyanın herhangi bir yerinde savaş sebebiyle hayatını kaybeden bir çocuk gördüğümde kendimi sorumlu hissediyorum. "Acaba daha iyisini yapabilir miydim?" diye soruyorum. Suriye meselesi, karşılaştığım en zor sorunlardan biri."

OBAMA'NIN ELLERİ ARMUT MU TOPLUYORDU?

Hareketsizlik politikasının yanında ateşe odun atar gibi silah göndermeye devam eden, Cenevre'de kurulup dağılan masalar için hiçbir şey yapmayan Obama sizce inandırıcı mı?

Savaş sebebiyle ölen çocuklar gördüğünde kendini sorumlu hissediyormuş...

Peki sormazlar mı: Bu kan pazarının toplayıcısı olarak dünyaya bayilik verirken aklınız neredeydi?


0 Yorum

Yorum Yap