İsrail medyası Erdoğan'ın şifresini çözme çabasında!

Terör devleti İsrail'de medya Erdoğan önderliğindeki Türkiye'nin Musul operasyonu ve Suriye hattındaki hamlelerini masaya yatırıyor. İşte J. Post'un Türkiye analizinden dikkat çeken noktalar.

İsrail medyası Türkiye'nin Musul operasyonuna yönelik "sahaya da masaya da" parolasıyla sürdürdüğü aktif siyasetini irdelemeye başladı. Jerusalem Post isimli İsrail gazetesine göre "Türkiye, bölgedeki oyunun yeni kurallarının farkına vardı."

TÜRKİYE ŞİMDİ MASADA! KRİTİK SORU İSE İŞTAHI...

Gazete şöyle söylüyor: "Eğer siz müdahale etmezseniz, yerel milisleri eğitmezseniz, sahada adamlarınız yoksa masada da yoksunuz. Türkiye şimdi masada. Mesele, ne kadar iştahı olduğu."

S-Picot sınırlarının bir anlamı kalmadı

J. Post'un yer verdiği analizde Türkiye'nin politikasının, bölgede yaygın biçimde not edilen, 1916 yılında çizilen Sykes-Picot sınırlarının artık anlamının kalmadığını kabul ettiği gibi göründüğü kaydediliyor ve "Türkiye'nin politikasının nihai hedefi, geçmişte olduğu gibi bugün de saydam değil" görüşü öne sürülüyor.

"ERDOĞAN SINIR ÖTESİNE GÜÇ PROJEKTE ETMEK İSTİYOR"

Irak'ta Barzani Yönetimi gibi bir Sünni bölgesinin kurulması ile çok fazla ilgilenenin olmadığı söylenen analizde "Ankara, Irak'ın Kuzey Irak'ta kararlara etki etme isteğini söylediğinde; açık ve net ki bu aslında Rusya'nın Suriye'de yaptıklarının benzeri demektir. Bu da, ABD ve AB'nin nüfuzu diplomasi ve eski politikalara bağlı kalırken sınırların ötesine güç projekte etme meselesidir" diye yazdı. Analiz şöyle noktalandı


0 Yorum

Yorum Yap