İran: Türkiye ile müzakereye hazırız

İran'dan Türkiye ile ilgili 'samimiA müzakere' açıklaması.

EYLEM | HABER MERKEZİ

İran ve Türkiye, ABD ve Rusya'ya nazaran arasında "çok çok soğuk" bir savaşın devam ettiği iki ülke.

Irak'taki Musul Operasyonu ile daha da ayyuka çıkan bu "çok çok soğuk savaş"ın en yüksek ses çıkaran aktörü ise Türkiye.

Bunun en önemli sebebi, İran'ın yayılmacı politikası ve sahaya sürdüğü Şii milisleri.

Türkiye'nin Şii milislerin katliamların ayönelik açıklamalarına cevap vermediği gibi Irak'taki varlığı ile ilgili de resmi rakamlardan bir açıklama yapmayan İran'dan devam eden bu gerginlik ortamında bir müzakere çağrısı geldi.

Buna göre İran merkezli Tasnim Ajansı'na konuşan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Ekber Salihi, Türkiye'yi "büyük bir devlet" olarak tanımlayarak, bölge sorunlarının çözümü konusunda Tahran'ın Ankara'yla samimi müzakereye hazır olduğunu bildirdi. Salihi, "Bölgede istikrarın sağlanması için Türkiye ve aynı zamanda Suudi Arabistan'la masaya oturmaya hazırız. Okyanus ötesinden gelmiş güçlere gerek olmadan, samimi bir ortamda bölge sorunlarını müzakere edebiliriz. Bölgenin iki büyük devleti Türkiye ve Suudi Arabistan, bölgede büyük bir rol oynayabilir. Bu rol, durumu gerginleştirmek değil, yapıcı ve güvenliğin tesisine yönelik olmalıdır" diye konuştu.

İRAN-TÜRKİYE GERGİNLİĞİNE İLİŞKİN MUSUL MERKEZLİ HABERLER:
(HABERLERE GİTMEK İÇİN LİNKLERE TIKLAYNIZ)

http://www.eylem.com.tr/musul-halkini-sii-milisler-ve-isid-arasinda-secim-yapmaya-zorlamayin-883.html-883

http://www.eylem.com.tr/hasdi-sabi-telafer-de-olacagiz-dedi-941.html-941

http://www.eylem.com.tr/turkiye-nin-tahran-buyukelcisi-iran-disisleri-ne-cagrilmadim-dedi-1001.html-1001

http://www.eylem.com.tr/ruhani-den-turkiye-imali-irak-aciklamasi-1035.html-1035

FOTOĞRAF: MUSUL'DA Şİİ MİLİSLER

Musul Oeprasyonu'nun başladığı sırada ekseriyetle İran destekli Şii'lerden oluşan Irak Ordusu içerisinde bulunan tanklarda Şiilerin "Hz. Ali bayrakları" dedikleri bayraklar görülmüştü. Musul'u bombalarken "Hz. Zeynep"in adını anan Şii Irak askerlerinin bir "intikam" operasyonu yapmasından korkulduğu dah aönce dile getirilmişti.

l_6041



0 Yorum

Yorum Yap