İran açıkladı: Bizi vuranlar İran vatandaşı

İran basının aktardığı bilgiye göre dün İran Meclis binasını basan ve 1979 darbesinin lideri Humeyni'nin mezarında bomba patlatan saldırganlar İran vatandaşı. Yani İran'ı hem Irak ve Suriye'de kendi ürettiği terör hem de öfkeli İranlı gençler vurdu.

Canlı ele geçirilmemek için son ana kadar İranlı komandolar ile çarpışan 5 Sünni gencin İran vatandaşı olduğunu açıklayan İran kaynakları aynı zamanda 5 eylemcinin fotoğraflarını da yayınladı.

5 eylemcinin daha önce Musul ve Rakka'da savaştığını öne süren İran, kendisini bir anlamda terörün mağduru gibi göstermeye çalışsa da esasen bu terör İran'ın Şii soslu Pers politikasının imal edildiği fabrikalarda üretilmiş terörün ta kendisi.

Eylemcilerin isimlerini Kayyum, Ebu Cihad, Ramiyn, Seriyas ve Feridun olarak açıklayan İran, soyisimlerini ise ailelerine zarar gelmemesi için açıklamadığını öne sürdü. Bize göre ise aileleri çoktan İran'ın meşhur sorgu odalarına alındılar bile.

Bir çift sözümüz de İran saldırıya uğrayınca "vahdet" sakızını tekrar çiğnemeye başlayan yer zevata var. Suriye'de Sünniler her gün İran bombardımanı ile ve İran'ın Şii milislerince katledilirken susup İran'da iki mermi ateşlenince konuştuğunuz zaman "vahdet" diyerek aslında takiyye yaptığınız anlaşılıyor. Takiyye yapacaksınız bari İranlı ağabeyleriniz gibi zekice yapın.


0 Yorum

Yorum Yap