HAMAS Gazze'de yeni lider seçti İsrail rahatsız oldu demek ki adam güzel adam... :)

Bizim bakışımız net: İsrail birisine kötü diyorsa o güzel adamdır.

EYLEM | HABER MERKEZİ

1980'li yıllardaki taşlı intifada yıllarından bu yana Filistin'de delikanlılığın kitabını yazan HAMAS, Gazze'deki yönetimin başına yeni bir ismi getirmeye karar verdi. Biz de uluslararası basından okuduk ama Gazze'deki HAMAS hükümeti örgütün askeri kanadının komutanlarından Yahya Sinvar'a devredilecekmiş.

Biz bu kararı destekliyoruz çünkü İsrail Sinvar'a da "aşırılıkçı" diyor. Bizim bakışımız net: İsrail birisine kötü diyorsa o güzel adamdır.

HAMAS, İsrail tarafıyla inceden dalga da geçmiyor değil bu arada. 1991 yılından 2011 yılına kadar İsrail'in cezaevinde tuttuğu Yahya Sinvar, 2011 yılında HAMAS'ın İsrail cezaevlerinden kurtardığı esirlerden. Bilmeyenlere hatırlatalım: Yahudi asker Gilat Şalit'i İsrail'e geri veren HAMAS karşılığında iki bine yakın Filistinli Müslümanı İsrail'in zindanlarından kurtarmıştı.

2006 yılında seçimlere katılıp Filistin'in "Refah Partisi" olarak seçimleri kazanan HAMAS, o tarihten sonra İsrail'in başlattığı bin yıllık 28 Şubat projesi ile yıkılmak istenmiş ancak daha sonra silahlarla da desteklenen darbe girişimi HAMAS'ın askeri kanadı tarafından 15 Temmuz'daki Halk Özel Harekat direnişine benzer direnişlerle savuşturulmuştu.

Kim bu Yahya Sinvar? Bir okuyun siz de seveceksiniz :)

55 yaşında, Han Yunus mülteci kampında eve benzemeyen ama adına ev denilen bir binada doğdu. İzzeddin el Kassam Tugayları'nı kuran ve Gazze'den Yahudi işgalcilere binlerce roket fırlatan kahramanlardan birisi. ABD de kendisinden nefret ediyor ve kendisi ABD'nin kara listesinde.

Böyle bir adamı nasıl sevmeyelim? Güzel adam güzel. Allah ömrünü uzun etsin.


0 Yorum
  1. Şevket Kösoğlu

    İnşallah İsrail rahatsızlığında samimiydi yoksa ilgili kişi gerçekten olumlu ve referansı yüksek bir kişi

Yorum Yap