Halepli Bana el Abed ses verdi ama...

3 günlük sessizliğiyle dün sosyal medyanın gündemine oturan Halepli Bana, yeniden bir mesaj paylaştı. Ancak mesaj sevindirmekten çok endişeye sevk etti. İşte Bana’nın mesajı:

EYLEM | GÜNCEL

Suriye'de Rusya, Esed ve Şii milislerinin yoğun bombardıman ve kuşatma altında tuttuğu doğu Halep'te yaşanan katliamı açtığı twitter hesabı üzerinden dünyaya duyuran 7 yaşındaki küçük kız Bana el Abed, 4 Aralık'tan bu yana yazamadığı hesabından dün gece ilk kez ses verdi.

"Hoşçakalın" dediği mesajında yoğun bombardıman altında olduklarını bildiren Halepli Bana "saldırı altındayız. Her an ölüm gibi" dedi.

GİDECEK YERİMİZ YOK

Bana attığı tweette "Yoğun saldırı altındayız. Gidecek ve sığınacak hiçbir yerimiz yok. Her an ölüm gibi. Bize dua edin. Hoşça kalın" dedi.

Bana'nın 3 Aralık'tan bu yana tweet atmamasından endişelenen dünya kamuoyu dün sosyal medyada "Bana nerede?" etiketiyle kampanya başlatmıştı.

HESAP SİLİNMİŞTİ

Halepli Bana'nın hesabı 3 gün önce, sessizliğinin başlamasının hemen ardından silinmişti. Dün gün içerisinde de ulaşılamayan hesabın akşam saatlerinde onaylanmış bir şekilde geri verildiği düşünülüyor.


0 Yorum

Yorum Yap