Halep'te rakamlar bile yorgun! 19 günde 758 Şehid

Halep'te Esed'in vekaletini alan Rusya, İran ve terör örgütleri Müslümanların üzerine ölüm yağdırmaya devam ediyor. Son 19 günde 758 kişi şehid olurken hastane kalmayan yıkık şehirde bini ağır 3 bin yaralı yardım bekliyor

Eylem.com.tr'nin Suriye'nin Halep kentinden edindiği bilgiler ışığında akılalmaz bilanço ortaya çıktı. Halep merkezinin doğusunda Esed rejimi, Rusya ve İran destekli Şii milisler ve terörist örgütler savaşın en şiddetli saldırılarını düzenlemeye devam ediyor. Suriyeli Müslümanlar son saldırılardan sonra 5 kilometrekarelik bir alandan daha çekilmek zorunda kaldı. Söz konusu odaklar tarafından saldırıların başlatıldığı 15 Kasım tarihinden bu yana Esed rejimi güçleri kuşattıkları 45 kilometrekarelik bölgenin yaklaşık yüzde 50'sini ele geçirmiş oldu. 

19 GÜNDE 758 ŞEHİD

Hiçbir kutsalı olmayan kafir orduların saldırılarında son 19 günde şehid olan sivillerin sayısı 739'dan 758'e yükseldi. Bölgede bulunan yaralı sayısı ise 3 bine yaklaşıyor. Esed ve destekçileri saldırılara önce sağlık merkezlerinden başladığı ve şehirde Hastane kalmadığı için yaralı sayısı artık net olarak bilinemiyor ve yaralıların en az % 30'unun ağır yaralı olduğu tahmin ediliyor.


0 Yorum

Yorum Yap