Halep düşmek üzere...

Esed rejimi aylardır devam eden kuşatma sonrası artık şehirde. Doğu Halep, yüzde 98 oranında rejime geçmiş durumda. Bir avuç insan, zalimlere karşı direnmeye devam ediyor...

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Doğu Halep, düştü düşecek... Fakat muhalifler direnmeye devam ediyor.

Esed rejimi ve beraberindeki Şii milisler dün gece doğu Halep'te ciddi bir ilerleme kaydetti ve muhaliflere ait bir çok semti ele geçirdi. Muhalifler, sokak sokak çatışmaya devam ediyor. Fakat bölgeye giren rejim askerleri ve Şii milislerin erkekleri kurşuna dizdiği, bazı kadın ve çocukları yaktığı haberleri gelmeye başladı. Direniş gösteren muhalif sivillerden çoğu kadının tecavüze uğradığı ve öldürüldüğü belitiliyor.

Doğu Halep'in içindeki Suriyeli gazeteciler ve haberleri sosyal medya hesaplarından aktaran isimler "Bunlar son mesajlarımız" paylaşımlarında bulundu.

RUS KONSOLOSLUĞU'NUN ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

Yaşananları protesto etmek isteyen yüzlerce kişi gece saatlerinde Taksim'deki Rus konsolosluğu önüne gitti.

Rejimin ilerleyişi ve katliamlar devam ederken diplomasi ise yerinde sayıyor...

OLAĞANÜSTÜ HALEP TOPLANTISI

Türkiye ve Rusya'nın yarın toplantı yapacağı, bu toplantıda İran'ın yanı sıra AB ve Körfez ülkeleri ile MİT'in ve Dışişleri yetkililerinin de olacağı belirtildi.

"MUHALİFLERİ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Türk bir yetkiliye dayandırılan haberlerde "ABD, Rusya, İran, AB ve Körfez ülkeleri ile muhaliflerin Halep'ten çıkarılması için çabalandığı" kaydedildi.

DÜN GECENİN BİLANÇOSU: 82 ÖLÜ

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, rejime bağlı güçlerin evlere girerek sivilleri öldürdüğünü, dün 11'i kadın 13'ü çocuk en az 82 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.


0 Yorum

Yorum Yap