Geleceğin mesleği: Halkı itidalli olmaya çağırmak

“İtidal çağrısı yapayım, belki üstümüzden bir kuş geçer, bir habere, olmadı foto galeriye konu olurum, bir spiker adımı okur, hiç olmazsa birkaç RT alırım…”

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


Ocak ayının ilk gününde İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübüne yaklaşan bir saldırgan elindeki Kalaşnikof ile tam 39 kişiyi öldürdü. Hızla olay yerinden uzaklaşan saldırgan, yolda kılık değiştirdi. Hala aranıyor...

Sonrası malum; Olay yeri kutsallaşır, giden gidene, inceleme yapan yapana…

Bu isimlerden biri de TBMM Başkanvekili CHP'li Akif Hamzaçebi'ydi. Gitti, gördü, geldi basın mensuplarına açıklama yaptı.

Baktığınızda ne kadar da düzgün, ne kadar da barışçıl bir açıklama idi… Ancak satır araları öyle söylemiyordu. Aksine bir anlamsız tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu:

"İlk kez yaşam tarzı hedef alındı!"

Yani bir şeyin başlangıcı bu! “İlk” dediğimiz şey “devam” dediğimiz şeyin başlangıcıdır. Üzerine bunu destekleyecek şu yalanı da çıkarıverdi ağzından: “Noel Baba kıyafeti giymişti.

Yalan olduğu ortaya çıkan bu söylentinin o anda ortaya atılması ve sıcak gündem içerisinde saldırı konuşulurken gün boyunca ‘NOEL BABA' da denilmiş olması ne anlama geliyor?

İşte o “Yaşam tarzı” tezini desteklemeye…

Söz konusu açıklama sonrası tweet atan herkes birbirini itidalli olmaya, sakin olmaya çağırmaya başladı. Hararetli biçimde itidal çağrısı yapılıyordu. Durmadan itidal, hep itidal, tam itidal…

"Bu ülkede isteyen istediği gibi yaşar kardeşim"
"Kimse kimsenin hayatına karışamaz."
"İsteyen içkisini içer isteyen içmez."
"Kaçıncı yüzyıldayız? Hala bunları konuşuyoruz. Kimse kimseye dokunmasın."

YA HU NE OLDU?

Ne oldu? Yılbaşı gecesi o saldırı gerçekleştiği ana kadar hangi ilden nasıl bir haber geldi? Kim kimin elinden içkisini aldı? Kim kimin önünden seccadesini çekti?
Yok ki böyle bir şey!

Aslında olan şu: “İTİDAL ÇAĞRISI MESLEK HALİNE GELDİ…”

“İnsanları itidalli olmaya davet edeyim belki üstümüzden bir kuş geçer, bir habere, olmadı foto galeriye konu olurum, bir spiker adımı okur, hiç olmazsa birkaç RT alırım…”

İşte bu hastalıktır…

Ortada hiçbir şey yokken varmış gibi yapıp milleti uyardığında kendini tatmin eden aydın - gazeteci taifesinin hastalıklı tutumu ile karşı karşıyayız.


0 Yorum

Yorum Yap