Futbolun 28 Şubat'ı da biteydi iyiydi...

1000 yıl sürmesi planlanan 28 Şubat İnşaAllah ve biİznillah son nefesini 15 Temmuz'da verdi. Sakal, tesettür ve daha pek çok İslami rümuz artık bir baskı olmaksızın her alanda görünür oldu. Ancak futbolun 28 Şubat'ı aradan geçen bunca yıla rağmen hala bitmedi. Son dönemde bu ıstırabın sembolü de Aykut Demir oldu.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Aykut Demir çok göz önünde olmayan ancak zaman zaman adı "Frankeştayn" benzeri bir telmihle gündeme gelen bir isim… 

Türk futbolunun Ahmet Necdet Sezer'i olan Ersun Yanal sezon başında Trabzonspor'un başına geçtiğinde “ya sakalların ya ben” dediği gün sakalını seçmesi ile kariyeri değişen kardeşimiz.

Esasen mesele sakal değil gibiydi. Çünkü takımın tek sakallı futbolcusu Aykut Demir'di ve Aykut Demir de baya baya tekke tarikat ehli birisiydi. Daha da ilginci Trabzon gibi belki de Türkiye'deki hafızların yarısını yetiştiren şehirden kimse ortaya çıkıp "Aga ne oluyor?" demedi. Hasılı Osmanlıspor'a gitti ve sakallarını ahenkle dans ettirerek özgürce topunu oynuyor.

28 Şubat şartlarının hüküm sürdüğü futbol dünyasının 'sakallı Aykut'u şu sıralar günlerde yine medyanın gündeminde. Ancak futboluyla değil. Yine sakalları ve özel hayatındaki tercihleriyle.

e6e17bca-1192-4180-a366-6de6e29efcb1

Gazetelere göre Aykut Demir evlendi ama haber değeri olan bu hadise değildi. Düğün salonundaki tahta tek başına oturan Aykut Demir'in düğününde ilahiler okundu yani normalde her futbolcunun düğününde olması gereken dans, müzik ve alkol bu düğünde yoktu.

"Tek başına oturdu" derken de aslında söyledikleri "Haremlik - Selamlık" olmasıydı.



Salonda hem üç hilalli yeşil bayrak hem de kelime-i tevhid bayrağı vardı. Bunu kaydetmek de yazmak da ne kadar büyük bir gazetecilik başarısı değil mi!

Toplumun yüzde sekseninin en azından haftada bir kez söylediği ve minarelerden de günde beş kez okunan kelime-i tevhidin düğünde bir kumaşın üzerinde yazılmasından ne anladılar bilmiyoruz ama bildiğimiz şu: Birisi her yerde biten 28 Şubat'ı artık futbolda da bitirmeli.


0 Yorum

Yorum Yap