Evde kedi beslemek günah mı?

Evde kedi beslemek günah mı? İnsanların evin içerisinde hem bir hareket hem de bir cana yardımcı olma içgüdüsü ile evde kedi beslemek istemelerinin dinimizce bir sakıncası var mı? Kediler evcil ve temiz hayvanlar mıdır? İşte Müslümanlar için evde kedi beslemenin hükmü ve peygamber efendimizin dilinden kedi fetvası

İslam dinine göre kedilerin evde beslenmesinde bir sakınca olmadığı, kedi beslemenin caiz olduğu genel kanı olsa da sakıncalı olduğunu iddia edenler de çıkmıştır. Peki durum gerçekte nedir? İşte ayrıntılar

Evde kedi beslemek günah mı?

Kediler diğer hayvanlara göre daha temiz, daha masrafsız ve daha küçük canlılar oldukları için evde beslemek, evcilleştirmek için de günümüze kadar en çok tercih edilen hayvanların başında gelmiştir. Peki İslam'da evde kedi beslemek caiz mi?

Kime danıştık: Nureddin Yıldız hocaya…

Nureddin Yıldız evde kedi beslemek günah mı? sorusunu böyle cevaplıyor;

Evde kedi beslenir mi? Evet. Ancak tapınmamak şartıyla evlerde kedi beslenilebilir. Ne demek istiyorum? Anlatayım;

Çünkü evde canlı hayvan besleyenler çocuktan, sağlıktan, candan her şeyden değerli görüyorlar onları. Adeta evin yavrusu oluyor kedi. Hayır böyle olmaz. Yani ne diyoruz; Aile bireylerinden biri gibi kedi beslenmez. Evin kedisi gibi beslenebilir.

Bu kediyle ilgili fetvayı kimden alıyoruz? Efendimiz Sallallahu aleyhivessellem'e sorulmuş. “Ya Rasulallah evimize giriyor kediler besleyelim mi? Kedi beslemek günah mı?” demişler.

Peygamber efendimiz de buyurmuş ki “Temiz bir hayvan. Dolaşıyor aramızda. Bir zararı yok” demiş. Ev hayvanıdır, evcil kabul edilir yani caizdir.

ÖZETLE

Evde kedi beslemenin islami açıdan hiçbir zararı ya da sakıncası yoktur.


0 Yorum

Yorum Yap