Ermenistan için Suriye'deki tek sorun Türkiye

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile tartışmalı diyaloğu sonrası gündeme gelen Ermeni vekil, bu sefer de Türkiye'ye Suriye ile ilgili bir suçlama yöneltti.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Yine NATO Parlamenterler Asamblesi'nin 62. Genel Kurulu'nda yaşanan olayda Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin toplantısında söz alan Ermeni Milletvekili Koryun Nahapetyan Türk askerinin Suriye'den ne zaman çekileceğini sordu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ermeni vekile şu şekilde cevap verdi:

"Ermeni soykırımını bazı ülkelerin kabul etmiş olması hiçbir şeyi değiştirmez. Soykırımla ilgili her ülke kendi hakkını kullanarak kabul edebilir. 16 yüzyılda Galile dünya dönüyor dediğinde, bütün dünya, dönmüyor diyordu. Bu hiç bir zaman dünyanın döndüğü gerçeğini değiştirmedi. Dolayısıyla bütün ülkeler 'Soykırım var' dese dahi, soykırım olmadığı gerçeğini değiştiremez.

Suriye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne müdahale ettiğimiz şeklindeki bir yorum, olaylar bilinmiyorsa, cahillik yoksa bir art niyet vardır. Bizim hiçbir şekilde Suriye'yle, Irak'la, toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Milletvekili yine bilmiyorsa son derece art niyetli ve yalan söylüyor. Ya son derce cahil, ya son derece art niyetli. Başka izahı yok çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Halep'le ilgili tek bir münasebeti yok. Attığı mermi yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu anlaşılmaz bir şey. Mutlaka sayın milletvekilinin bugün hemen telefonla kendi askeri makamlarıyla konuşup, orada ne olup bittiğini öğrenmesi lâzım. Halep'le ilgili Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir tek mermi attığını söyleyen varsa ben istifa ederim. Bu terbiyesizliktir, iftiradır, yalandır, ahlâksızlıktır. Emin olun sizlerin bütçelerinizden bize verdiği paranın bir dolarını, bir kuruşunu boşa harcamıyoruz."

ÇAVUŞOĞLU İLE YAŞANANLAR

Dün de Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini söyleyen Ermeni vekile Çavuşoğlu cevap vermiş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin öldürdüğü PKK'lı Ermenileri hatırlatmıştı...


0 Yorum

Yorum Yap