Erdoğan'dan Putin açıklaması

Erdoğan 'teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum Putin'in desteğine ihtiyacım var' dedi.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-1'de Mihail Gusman'ın sunduğu Formula Vlasti programına konuk oldu.

"Kürt meselesi" hakkındaki bir soruyu şu şekilde cevapladı:

"Kürt meselesinden bahsederken, neyi kastettiğinizi anlamıyorum. Şu anda benim Kürt kardeşlerim, Kürt vatandaşlarım belirli bir partinin çatısı altında yoğunlaşmamakta. Çok sayıda Kürt vatandaşlarım oylarını, benim kurucu olduğum AK Parti'ye veriyor. Hükümetimizde Kürt kökenli bakanlarımız var. Ne yazık ki, Kürt halkına liderlik yaptığını söyleyenler Kürt halkına zülüm etmişti. İnsanları sokağa çıkardı ve yaklaşık 50 bin Kürt vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Ölenler de Kürt. Ne yazık ki onlar ülkemizde terör faaliyetleri yürütüyor. Biz onlara karşı mücadelemize devam edeceğiz. Bu bölgede teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum Putin'in desteğine ihtiyacım var. Bu alanda Rusya ile işbirliğimiz için biz gereken her adımı atmaya hazırız."

FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Erdoğan, "Bu olaylar sırasında ikinci gün beni Putin aradı. Görüşmede darbeye karşı olduklarını ve bizim tarafımızda olduğunu vurguladı. Şahsım ve Türk halkı adına bu ilkesel tutumunu hatırlayarak şunu söylüyorum: Teşekkür ederim" dedi.


0 Yorum

Yorum Yap