Erdoğan'dan CHP'ye: Herkes haddini bilecek

HDP vekillerinin tutuklanmasına tepki gösteren CHP, PM toplantısından bir garip bildiri ile milletin önüne çıkmış, bu uygulamanın hukuksuz olduğunu ve AİHM'e aykırı olduğunu anlatmıştı. Erdoğan CHP için 'Vatan hainlerinin avukatlığına soyunanlar bedelini ödemek zorunda' dedi.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin PM bildirisini eleştirerek şunalrı söyledi:

KOLTUKTAN GÜÇ BEKLEYEN SİYASETÇİDEN BİR ŞEY OLMAZ

"Eğer siyasetçi oturduğu koltuğa güç katmıyorsa, koltuktan güç bekliyorsa ondan bir şey olmaz. Bizler her gece yatağa başımızı koymadan önce nefis muhasebesi yapmanın mücadelesi içindeyiz. Bizim siyaset felsefemizin temeli budur. 1994'ten beri sorumluluk sahibi olduğumuz her alanda elde ettiğimiz başırı da ondandır.

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Bildiler yayınlamak bu ülkenin Cumhurbaşkanına saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra niye yargıya gidiliyor, nereye gidilecek. Herkes haddini bilecek.

VATAN HAİNLERİNİN AVUKATLIĞINA SOYUNANLAR BUNUN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDA

Bu ülkede vatana ihanet edenlerin bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek zorundadır, hesabını vermek zorundadır.

BİZ SIRTIMIZI HAKK'A VE HALKA DAYADIK

Milletini karşısına alan bedbahtır. Biz milletimize güvendik inandık. Sırtımızı şu bu örgüte değil sadece Hakk'a ve halka dayadık. Bizim milletimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı.

YILDIRIM'DAN CHP'YE TEPKİ

Grubunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: "Bir bildiri yayınlamışlar. Üniversite öğrencilerinin, okul kapılarında dağıtıp, okudukları bildiriler gibi. Ya hu siz ana muhalefet partisisiniz, iktidar alternatifisiniz. Siz bu kafa ile sittin sene iktidar olamazsınız."

BAHÇELİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Bahçeli ise konu ile ilgili "Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir. CHP'nin bunu matem meselesi olarak sayması milli vicdanda karşılık bulmayacaktır" dedi.

ERDOĞAN'DAN SUÇ DUYURUSU

Son olarak söz konusu bildiride Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği gerekçesiyle erdoğan tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

O BİLDİRİDE NELER YAZIYORDU?

Bildiride Cumhuriyet'e yönelik operasyon için "FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan bir savcı tarafından başlatılan Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir. Bu dava, hükümetin yönlendirmesi ve desteğiyle açılan siyasi bir davadır" denildi.

HDP'li vekillerin tutuklanması konusunda ise "AKP, bugün de Meclis'teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir. Hukuki süreçler tamamlanıp hüküm kesinleşmeden milletvekillerinin tutuklanması anayasaya ve Anayasa Mahkemesi'nin içtihatlarına aykırıdır. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmelidir" denildi.

 

 


0 Yorum

Yorum Yap