Eğitimde açılım: Başka diller de öğretelim ki onları da konuşamayın!

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında okutulan yabancı dillerin yelpazesinin genişleyeceğini açıkladı.

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


Her birimizin 12 yıl İngilizce eğitimi aldığını ve sonunda “İngilizce bilmemenin” hakkını veren milyonlara dönüştüğünü göz önünde bulundurursak ömrümüz boyunca konuşamayacağımız dillere yenileri eklenecek gibi... 

YENİ DİLLER DE GELİYOR

MEB'in açıklamasına göre öğretilecek yeni diller şu şekilde: Korece, Farsça, Urduca.

Öncelikle bu kararı kim aldıysa canı gönülden tebrik ediyoruz. Var olasınız! 

KÖSTEK OLMUYORUZ

Naçizane düşüncemiz: Fikir çok güzel! Gerçekleştirmek ise bir o kadar zor. Asya'ya duyulan merak, çığırından çıkmış Bollywood ya da yokluk içinde gelişmiş İran sinemasının gençler arasındaki yaygınlığı düşünülürse ilk etapta belirlenen diller on numara olmuş! Fakat İngilizce öğrettiğiniz(!) gibi öğretecekseniz hiç başlamayın. Yok değil, dersimizi aldık diyorsanız o zaman da hiç durmayın. Destekliyoruz.

Hatta bu değişim süresince taşlar doğru bir şekilde yerleştirilirse rüzgarın yönünün değişebileceğine dair umudumuzun bir kez daha perçinleneceğini düşünüyoruz.

Çünkü Kore ile tek bağımızın Kore savaşı, Perslerle tek ilişkimizin Çaldıran Ovası, Pakistan ile tek ortak yönümüzün bayrağımız olmadığını aktaramadık. Tarih dersleri yetmedi.

Coğrafyada en temel bilgiydi belki ama güneşin doğudan doğduğunu dahi anlatamadık.

Belki dil öğretme kararı -fiyaskoyla sonuçlanmazsa- meramımızı biraz olsun anlatmamıza yardımcı olur. Genç beyinlere bizi biz yapan şeyin batıya düşen gölgemiz olduğunu hatırlatırız.


0 Yorum

Yorum Yap