Darbeyi idrak eden tek İngiliz: Boris

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Türkiye'nin ciddi bir darbe girişimi ile karşılaştığının bilincinde olduklarını belirterek, 'Türkiye'yi köşeye sıkıştırmamamız çok ama çok önemli' dedi.

EYLEM | HABER MERKEZİ

AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere Brüksel'de bulunan Johnson, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile ilgili şunlaır söyledi:

"Türkiye'yi köşeye sıkıştırmamamız çok ama çok önemli. Türkiye'de yaşananlar ortak çıkarlarımızın aleyhindeymiş gibi aşırı bir tepki vermememiz gerekiyor. Çok ciddi bir durum, çok ciddi bir darbe girişimi ile karşılaştıklarını unutmayalım."

İNGİLTERE'DEN BAŞKA SES YOK

15 Temmuz darbe girişimi yaşandığı günden beri Türkiye ile ilgili müsbet açıklamalarda bulunan tek İngiliz olan Johnson, daha önce de şunları söylemişti:

"Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve Avrupa Birliği açısından ileriye gittiğini görüyoruz. Biz Avrupa Birliği'nden çıkmış olsak da Avrupa'dan çıkmış değiliz. Bunu sizden duymak beni memnun etti. Biz Türkiye'ye destek olmaya devam edeceğiz. Bizim ortaklığımız hem AB'nin hem de iki ülke için çok hayati. Osmanlı tarihinden bu yana gelen işbirliğimizi devam ettireceğimizi inanıyorum. Yeni darbe girişimi iddiaları saçma ve asılsız. Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğiz."


0 Yorum

Yorum Yap