Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar Emir Şeyh Temim kardeşim...

Habere ne başlık atacağımızı uzun süre düşünmedik çünkü Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Beyefendi'den 'Kardeşim' diye bahsederek başlık atma zahmetinden bizleri kurtardı.

Filistin işgal edilirken Siyonistlere, Afganistan işgal edilirken Sovyetlere, Afganistan tekrar işgal edilirken bu kez ABD ve İngiltere'ye, Irak işgal edilirken yine ABD ve İngiltere'ye, Suriye işgal edilirken ise İran'a ve Rusya'ya karşı birleşemeyen Arap kralcıkları ve lidercikleri konu Katar olduğu birkaç saatte uzlaştılar. Kurban bayramında bir danaya ortak girmeyi hesap eden 7 kişi kadar bile düşünmeyen Arap rejimlerinin hepsi birden bu kadar net tavır alınca gözler haliyle Suriye meselesinde Suudilerle yan yana durduğumuz için bize çevrildi. Tabi bazı AK Partili isimler de olayların başından beri Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamasını beklemekteydi ki önden tepki verip boşa düşmesin. Sayın Erdoğan'ın tepkisi bu akşam geldi ve kendisine milyonların neden "Reis" dediğini ispat edecek cinsten ifadeleri AK Parti'nin geleneksel Dış İlişkiler Komisyonu iftarında kullandı.

Noktasına virgülüne dokunmadan en önemli kısmı yayınlıyoruz: Öncelikle Katar Emiri Şeyh Temim kardeşim ile telefonla görüşerek yaşananlardan dolayı duyduğumuz üzüntüyü kendisine ifade ettim. Bütün bu görüşmelerdeki konu, Körfez'deki bu sıkıntıların aşılmasıydı. Bugün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile telefon görüşmeleri yaptım. Bütün bu görüşmelerimde derdim bu sorunu nasıl aşarız, Körfez'e yeniden bu birliği, beraberliği nasıl getiririz. Her şeyden önce bu mübarek ayda, Müslümanlar için bu ay haram ayıdır. Bu ayda Müslümanın Müslümana kanı haramdır. Canı, malı, ırzı haramdır. Burada hassas olmamız gerekiyor. Yarın ve sonraki günlerde de görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Körfez'de yaşanan bu krizin bir an önce çözüme kavuşturulması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu konuda en kısa sürede Katar'a yönelik tüm yaptırımların kaldırılacağını ümit ediyorum. Katar'ın bir terör zanlısı olarak tavsif edilmesini çok ağır bir itham olarak görüyorum. Uzun yıllardır, yani 15 yıllık cumhurbaşkanlığım ve başbakanlığım döneminde kendilerini yakından iyi tanıdım, biliyorum. Yoksa böyle bir durum söz konusu olsa karşılarına çıkacak ilk devlet başkanı ben olurdum, ilk başbakan ben olurdum. Ama böyle bir şey görmedim. Burada farklı bir oyun oynanıyor ama bu oyunun arkasında kimler var şu anda onu henüz tespit edebilmiş değiliz. Bölge ülkeleri olarak gücümüzü ve enerjimizi kendi iç mücadelelerimiz yerine sorunun asıl kaynaklarına yöneltmemiz gerekiyor. Bölgenin daha da karışması, gerilimin yükselmesi, tansiyonun artması için fırsat kollayanların umutlarını hep birlikte boşa çıkartmalıyız. Başka türlü terör ateşinin Suriye, Irak, Yemen, Libya gibi ülkelerden diğer yerlere sıçramasının önüne geçemeyiz. Yemen'i çözebildik mi, Libya'yı çözebildik mi, Suriye'yi çözebildik mi, Irak'ı çözebildik mi? Şimdi yeni bir ihtilaf alanı niçin meydana getirmeye gayret ediyoruz


Özetle Sayın Cumhurbaşkanımız, "Dr.Muhammed Mursi'yi yediniz, 15 Temmuz'da beni yemeye çalıştınız yiyemediniz, Katar Emiri Şeyh Temim kardeşimi de size yedirmem" dedi.


0 Yorum

Yorum Yap