'Bunlar bir takım uydurma laflardır'

Ahmet Davutoğlu 'IŞİD öfkeli gençlerdir' dedi mi, demedi mi?

EYLEM | HABER MERKEZİ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki "IŞİD radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir ama katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır. Oradaki yapı, daha önceki hoşnutsuzluklar, öfkeler büyük bir cephede geniş bir reaksiyon doğurdu" sözleri yeniden gündemde.

Ahmet Davutoğlu söz konusu cümlelerden çıkarılan ve sıklıkla manşet, başlık olarak kullanılan "IŞİD öfkeli gençlerdir" ifadesine açıklık getirdi.

İşte Hoca'nın Facebook hesabından yapılan açıklamanın ilgili kısmı:

"... Gerçekler bu kadar açık iken Sayın Ahmet Davutoğlu'nun hiçbir zaman telaffuz etmediği “İŞİD terör örgütü değildir, sadece öfkeli çocuklardır” ifadesini kasıtlı bir kampanyanın parçası olarak ulusal basında ve sosyal medya platformlarında kendisine atfederek paylaşanlara karşı yargı süreçleri başlatılmıştır. Elde edilecek tazminat geliri başta Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının aileleri olmak üzere aziz şehitlerimizin yakınlarına bağışlanacaktır.

Bu vesile ile canlarını ülkemizin birliği ve güvenliği için veren aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnet ile anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyoruz."


0 Yorum

Yorum Yap