Budistler Arakan'a şimdi de havadan alev yağdırıyor

Bütün dünyaya şiddetten uzak ve ruhani bir din gibi takdim edilen Budizm'in aslında ne menem bir şey olduğu Arakan'da ortaya çıktı. Bir yerden sonra artık daha fazla zulmedemezler dedik ama ondan sonra bile Myanmarlı Budistler zulümlerini arttırmayı başardılar. Binlerce Rohingyalı Müslümanı karada rahipler yakarak katlederken Myanmar Ordusu da Müslümanların köylerini havadan ateş altına almaya başladı.

Myanmar (Burma) hükümeti, Müslümanların yaşadığı Rohingya (Arakan) bölgesine hava saldırıları düzenlemeye başladı. Daha önce Budist rahiplerin ve müritlerinin saldırılarında binlerce Arakanlı Müslümanın katledilmesini izleyen Myanmar hükümeti, Rohingyalı direnişçilerin bazı karakollara düzenlediği saldırıdan sonra Bangladeş sınırına yakın köyleri havadan vurmaya başladı.

Yerel saatle 10:00 sularında başlayan saldırı neticesinde Maugdaen kentinin kuzeyinde bulunan Phuan Phyu Chaung, Myauk Taung ve Yai Kai Chaung Kuasun köyleri hava saldırısına uğradı.

Üç köyden de savunmasız Müslümanların sınıra doğru kaçtığı öğrenilirken sivillere ait bütün evler neredeyse küle döndü. 

Dünyada Müslümanlara uygulanan zulümler karşısında üç maymunu oynamayı alışkanlık edinen Birleşmiş Milletler'in dahi "Dünyanın en mazlum topluluğu" olarak tanımladığı Arakanlılar, Myanmar işgali altındaki bölgede yıllardır ağır bir baskı altında yaşamak zorunda. 

9 Ekim'de 13 güvenlik görevlisinin öldürüldüğü saldırıları kimin düzenlediği bilinmezken Myanmar hükümeti saldırının ardından bölgeyi tamamen ablukaya almıştı. İşgal güçlerine saldırıları Rohingya Dayanışma Örgütü'nün düzenlediği öne süren hükümet tarafının sivil köylere hava saldırıları düzenlemesine karşın dünyadan herhangi bir itiraz gelmiş değil.


0 Yorum

Yorum Yap