Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Daha dün muhalifleri 'biz yardım gönderiyoruz onlar almamak için uğraşıyor' diyerek suçlayan Egeland efendi, şimdi muhaliflerle anlaşıldığını söylüyor.

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

BM, tutarsız ve devam eden süreçleri yaralayan açıklamalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde "muhalifler söz konusu yardımları almak için gerekli çabayı göstermiyor" açıklaması yapan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın özel danışmanı Jan Egeland, "Halep'in doğusundaki muhalifler, BM insani yardım ve yaralıların tahliyesi için yazılı onay verdi" dedi.

İlk açıklamasında Halep ile ilgili attıkları adımlarda kendilerine neredeyse Esed rejimi kadar zorluk çıkarıldığını belirterek muhalifleri suçlayan ve hepimizi "Şaka mı yapıyorsunuz?" dedirtecek noktaya getiren BM, anlaşılan devam eden bir sürece zarar vermeye çalışıyormuş.

NE OLMUŞ?

Belirtilene göre BM, muhaliflere insani yardım operasyonları ve yaralıların tahliyesi için bir plan sunmuş, muhalifler de bu planı onayladıklarını yazılı bir "onay" ile BM'ye ulaştırmış.

Bu gibi anlaşmaların iki günde tamamlanıp karara bağlanacağına inancak kadar Avrupalı olmadığımız için Egeland'ın muhalifleri suçlayıcı açıklaması sırasında söz konusu plan üzerinde diyalog içerisinde olunduğunu anlayabiliriz.

BAŞKA NE DEDİ?

Egeland "muhaliflerle anlaştık" açıklaması içerisinde Rusya'nın da insani yardım konusuna sözlü destek verdiğini, Esed rejiminden ise hala cevap beklediklerini belirtti.


0 Yorum

Yorum Yap