Bu gol oldu hakim bey

15 Temmuz darbe girişimi davaları devam ediyor. Haliyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suiast düzenlemek için Marmaris'e giden ekip de hakim karşısında...

EYLEM | HABER MERKEZİ

Bu duruşmalardan ajanslara enteresan ifadeler düşüyor:

"Bilmiyorduk."
"Darbe olduğundan haberimiz yoktu."
"Biz Erdoğan'ı öldürmeye gitmedik..."

Şu ana kadar yalnızca bir isim "Evet. Darbe yaptım. Oturup çocuk gibi ağlayacak değilim" dedi. Alayını "omurgasız" bildiğimiz bu arkadaşlardan yalnızca birinin böyle bir çıkış yapması, elbet dikkat çekici... Peki bunu neden yaptı? Henüz bilmiyoruz. "Omurga"dan kaynaklandığını da pek düşünmüyoruz. Bakalım altından ne çıkacak.

GOL OLDU

Bu duruşmalar sırasında dün (1 Mart) bir şey oldu. Bizim ses tonumuzu kullanmasa da, "Lan oğlum!.." şeklindeki üslubumuzun pek yanından geçmese de Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, darbeci Astsubay Erkan Çıkat'ın "Bizi infaz edeceklerdi" yalanına okkalı bir cevap verdi.

Dedi ki "Devlet istese sizi öldürürdü."

Diyaloğu da aynen şu şekilde aktaralım:

Darbeci Astsubay: Askerliğin mantığı yok. Ben kimsenin malına zarar verdiğimi düşünmüyorum. Buraya gitmezsem emre itaatsizlik yapmış olacaktım. Bu da ceza yememe neden olacaktı. Geçimimi askerlikten sağlıyorum. Benim kanaatim bizi orada infaz edip vatan haini ilan edeceklerdi.

Hakim Baştoğ: Kişilerin yokluğunda burada böyle konuşmayın. Müdahale etmek durumundayım. Devlet sizi isteseydi sonra da öldürürdü.

Darbe davaları başladığından beri her gün acayip ifadeler okuyoruz.

Fakat bu sefer Ofsayt Osman'a selam ederiz, bu gol oldu hakim bey!


0 Yorum

Yorum Yap