Biz 'PKK Deyrizzor'a girdi' yazdık, siz 'ABD Suriye'yi işgal ediyor' diye okuyun...

Suriye'nin çölün ortasındaki petrol vahası Rakka'yı, muhaliflere bırakmamak için IŞİD'in ele geçirmesine izin veren küresel güçler, şimdi de bizzat geri alamadıkları için eğitimli mayın köpeklerini kullanmaya karar verdiler.

EYLEM | HABER MERKEZİ

İroni yapmıyoruz, IŞİD'in mayınlarına karşı ABD, kendi eğittiği köpekleri PKK'ya vermiş. Yani ABD PKK'dan SDG diye bahsediyor ama Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüleri dışında herkes mevzunun farkında.

BBC onlardan "Suriyeli Kürt silahlı gücü" diye bahsediyor, onlar kendilerine YPG diyor ama aslen bildiğimiz PKK yani.

İşte kendi adına YPG diyen PKK isimli Suriye vatandaşı silahlı Kürtler, Suriye rejiminin IŞİD tarafından tenhada kıstırıldığı Deyrizzor kentine de girmişler.

Reuters kendisinden bu kadar emin olduğuna göre gerçekten girmiş olma ihtimalleri de yüksek.

Reuters'a "Şimdiye kadar 15 köy kurtardık" diyen PKK'lı, köyleri ne zaman aldıklarını da köylerin hangi köyler olduğunu da açıklamaya gerek duymamış.

Deyrizzor ABD'ye için önemli çünkü IŞİD'in Irak ve Suriye arasındaki geçişleri buradan sağlanıyor. Yani bir anlamda lojistik üs. Elbette ABD'nin oraya neden PKK'yı soktuğu muamma. Ancak bizim anladığımız kadarıyla PKK'yı kendi ordusu haline getiren Amerikalılar inceden inceye Suriye'yi işgal etmeye başladı.

İslamcılara haber verelim de yakacakları Amerikan bayraklarını şimdiden tinere yatırsınlar.


0 Yorum

Yorum Yap