'Bir grup PYD'li Menbiç'ten çekiliyor'

PYD, Menbiç'ten çekileceğini açıkladı. Kobani ziyaretleriyle hatırladığımız McGurk de doğruladı.

EYLEM | HABER MERKEZİ

PYD - YPG, yazılı bir açıklama yaparak Menbiç'teki güçlerini Fırat'ın doğusuna çekeceklerini belirtti.

Açıklamada bu grupların (çekilecek grupların) Rakka operasyonuna katılacakları ifade edildi.

ABD Başkanı Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk de Twitter'dan yaptığı açıklama ile bu çekilmeyi doğruladı.

McGruk şunu yazdı:

"Dönüm noktası: Bütün YPG güçleri, IŞİD'den sonra güvenliğini sağlamaları için eğitimlerini tamamladıktan sonra Menbiç'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna dönecek."

"TÜRKİYE TARAFINDAN TEST EDİLECEK"

Geçen yaz başından bu yana on kere Menbic'ten çekilecekleri açıklanan ABD destekli militanlar çekilme açıklaması ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PYD çekildiğine göre ÖSO, Menbic'e çatışmasız girecek demektir" sözleri ile test edilecek.

NE OLMUŞTU?

YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ABD'nin hava operasyonları desteğiyle Menbiç'i almasının ardından Ankara, YPG unsurlarının Fırat'ın doğusuna geçmesini talep etmişti.

25 Ekim'de konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD'nin Menbic'den çıkmaması halinde Türkiye'nin PYD unsurlarını "kendi imkânlarıyla çıkaracağını" söylemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri tarafından da El Bâb'ın ardından Menbiç ve Rakka'ya yönelineceğine dair açıklamalar yapılmıştı.


0 Yorum

Yorum Yap