Bi' anlatıverin...

EYLEM | ANALİZ

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Amerika'nın desteği ile Rakka operasyonuna başlamasını pekala “şeytan ve yamağı” şeklinde görebiliriz.

Ne var ki, Türkiye'de milyonların diyemezsek de en azından birkaç kişinin aklından geçtiğini düşündüğüm bir şey var:

Bi' anlatıverin.
Bu İncirlik hala niye açık?

Kendisi de uzantıları da Türkiye tarafından terör örgütü olarak tanımlanan PKK ve PYD'ye Amerika'nın İncirlik'ten hava yardımı vermesini hangi diplomatik esneklik açıklıyor?

15 Temmuz'da “Bu darbenin arkasında Amerika var” diye haykırarak hislerimize ve öfkemize tercüman olan isim şu an içişleri bakanı. Bu haykırış milletçe onaylandı ve karşılık buldu. Şimdi bu noktada bir konsensüs sağlanmışken sayın Soylu'nun ve ekibinin İncirlik ile ilgili aynı noktada durarak “ya bizim kurallarımız ve bağımsızlığımız, Ya da hiç” demesi daha doğru olmaz mı?

Sayısını bilmediğimiz Amerikan askerinin, bilmem kaç ton silahın İncirlik'ten Suriye'deki PKK'ya yardım için gönderilmesini diplomaside nasıl o aşama sağlanır bilemeyiz ama engellemek bir şekilde bu ekibin görevi ve borcu değil midir?

Medyanın karnı aklından büyükçe hale geldiği için görmediği, iş işten geçtiği zamanlarda feveranlara gömüldüğü, modern toplumların eşiklerinde siyasal nöbetlere durduğu bir ülkedeyiz, farkındayız da.

Halk denilen, oy ve rating dışında işlere de yaradığını her fırsatta gösteren geniş kitleler bunları bekliyor..

Vesselam


0 Yorum

Yorum Yap