Bahçeli ve Yıldırım'ın 'idam' flörtü

Devlet günü sebebiyle gruplarında yerlerini alan iki isim 'idam' tartışmasına farklı bir boyut kazandırdı.

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu aralar "başkanlığı" tekrar gündeme getiren isim olarak merkez medyanın merceği altında. Bahçeli bugün de Yıldırım'a "idam" için "göz kırptı." Tartışmayı gündeme taşıyan Bahçeli şunlaır söyledi:

Gördüğümüz kadarıyla Cumhurbaşkanı idam cezasında gönüllüdür, Başbakan da idam cezasının toplumsal bir talep olduğunu ifade ederek Meclis'te uzlaşma olması halinde bunun mümkün olacağını söylemiştir. Geçmişte idam cezasını kaldıranların bugün bu talepleri, topluma sessiz kalamadıklarını gösterir. MHP İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu bizi yıllarca suçlamıştır. Bizim duruşumuz aynıdır, aynı olmayan bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmeleridir. AKP hükümeti 7 Mayıs 2004 tarihinde 4771 sayılı kanundan da ilgili cümleyi kaldırmıştır. Madem milletimiz bunu istemektedir, kaçak dövüşmeye gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden vardır. Sayın Başbakan'a diyorum ki gelin bu işi bitirelim, idam cezasını düzeleyen tasarı veya teklifin TBMM'ye gelmesi halinde MHP gereğini yapacaktır. İdam cezasına karşı gelen AB komiserliği kendi işine baksın, bizim dinleyeceğimiz tek yer Türk milletidir. Türkiye Brüksel'den değil Ankara'dan yönetilmektedir. Bunun dışında ne bir güç tanır ne de boyun eğeriz. Şimdi söz sırası AKP'dedir, getirin tasarıyı, gösterelim hainlere dünyanın kaç bucak olduğunu.

İDAM ARTIK YENİ BİR BOYUTTA

Yıldırım da ahçeli'dne bir kaç dakika sonra kürsüye çıktı ve idam konusu ile ilgili şunları söyledi:

"Diğer mevzu da bu idam mevzusu. Sayın Bahçeli bugün bu yönde bir açıklama yapmış. İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasada bir uzlaşma meselesidir. Diğer partilerle bir mutabakat sağlanırsa, milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu 15 Temmuz darbe girişiminde gündeme geldi. Bunların cezasız kalmaması isteniyor. Bunun gibi alçak girişimlerin bir daha olmaması isteniyor. Bu feryada kulak tıkayacak değiliz. Bunu tek başımıza yapamayacağımızın ve bu düzenlemenin geriye doğru işlememeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Sayın Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alıp anayasa teklifimizi bu yönde yapacağız."

"SINIRLANDIRILMIŞ İDAM"

Tarihi boyunca "siyasi" idamlardan çok çekmiş bri ülke olan Türkiye'ye eğer idam gelirse 15 Temmuz akşamı olduğu gibi alenen devlete ihanet eden insanları kapsayacağı düşünüyor.

Darbe girişimi akşamından beri meydanlardan yükselen "idam talebi" , "sınırlandırılmış" bir şekilde milletin önüne gelecek mi? İlerleyen günelrde göreceğiz.

 


0 Yorum

Yorum Yap