Bahçeli: Meclis'te evet dersek referandumda evet deriz

MHP Lideri Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Eleştirileri sebebiyle CHP'ye sert çıkan Bahçeli, "Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz" dedi.

İşte o açıklamaları:

“Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler bu sonuca nasıl varmışladır. Heceleyin dedim anlamadılar, daha nasıl izahlı açıklama getireyim. Bunlar hangi dilden konuşuyorsa bize bildirsinler ki pna göre anlatayım. İster mors alfabesi kullanalım, ister dumanla haberleşelim. Ne istiyorsanız yapalım ki bunlar yazık, anlasınlar. Ne çare kulp takmayı sürdürüyorlar. Bunlar mahşer midillisi gibi ortalıkta gezinip koro halinde bize saldırıyorlar. Niyet okuyup işlerine geldiği gibi yorum yapıyorlar. Anayasa değişikliği teklifleri henüz ortaya çıkmadı, hakkımızda hüküm verenler sanki kaf dağından kan bağışlıyorlar. Bir grup Truva atı bunu milletin aklıyla alay etmek olduğunu söylüyorlar. 

Meclis'te 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. Bunu söylüyorlar. HAVET nasıl olacakmış? Bizim ağzımızdan evet ya da hayır çıkmamışken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsin ki darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali nato kafa nato mermerdir. MHP'nin, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır.

Eğer Meclis'te evet dersek MHP olarak milletin huzurunda da evet deriz. Biz millet ve vatan sevdalısıyız. Özümüz sözümüz birdir. MHP teklifi inceleyecek bir karara varacaktır. Siyasi yankesiciler bizim ne yapacağımızı o zaman göreceklerdir. AKP ne hazırladıysa getirsin görelim, bakıp değerlendirelim. MHP'yi itibarsızlaştırmaya çalışanları mahcup edeceğiz."


0 Yorum

Yorum Yap