'Astana' vista!

ABD’de fısıltıyla başlayan sesler yükseliyor: Esed’i devirebilirdik… Hata ettik…

EYLEM | HABER MERKEZİ

Suriye'de fena halde çuvallayan sonra çırpınmadan “hareketsiz” kalmayı yeğleyen ABD, ardında koca bir karmaşa bıraktı. Fakat bu durum yalnızca bölge ülkeleri tarafından değil ABD'li aktörler tarafından da eleştiriliyor.

Obama'nın Suriye politikasının” hatalı olduğunu söyleyen isimler, röportaj üzerine röportaj veriyor.

Bunun son örneği de tarihi işgal sonrası 14 ay boyunca ülkeyi yöneten ve Bush'un “Irak Valisi” lakabıyla bilinen Paul Bremer oldu.

Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuşan Bremer, Suriye konusunda şunları söyledi:

SURİYE'DE İSTİKRARI SAĞLAMAK ÇOK ZOR

Suriye'de istikrarı sağlamak çok daha zor olacak çünkü herkesin kabul edeceği bir siyasi yapı bile henüz ortaya konmadı. Esed dışında ne var ki?

OBAMA ABD'Yİ ZAYIFLATTI

Eleştirenlere göre Obama, yükselen Rus ve İran gücü karşısında ABD'yi zayıflattı. Bence doğru. Irak'tan asker çekerek ve Suriye'de kararlı davranmayarak bölgeden çekildiğimiz imajını verdik. Aslında gerçekten çekildik.

“ESED'İ DEVİREBİLİRDİK… TÜRKİYE İLE…”

Obama, “Esed gitmeli” dediğinde harekete geçmeliydi. Bence Türkiye'nin de desteğiyle Esed o zaman devrilebilirdi. Ama artık bunun için geç. Esed ve Rusya Halep'i yok ettiğinde sadece izledik. Artık 3 yıl öncesine göre Esed'i devirmek çok daha zor.

NE DİYELİM?

Savaşın üzerinden 6 yıl geçmemişken, mültecilerin sayıları henüz binlerle ifade edilirken, IŞİD koca bir güç olup ülkede toprak kazanmamışken… Obama, Türkiye'nin çağrılarına kulağını tıkıyor, ufak tefek kınama mesajlarından başka hiçbir şey yapmıyordu.

Tüm bunlar olurken “siz” neredeydiniz?

Biz de bir söz vardır:

Geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye.


0 Yorum

Yorum Yap