Alparslan Kuytul TT oldu. Öyle yan da değil dik oldu!

Eylem'i takip edenler artık bizi biliyor. Biliyorlar, onlarca gazete ve yüzlerce internet sitesinden sadece kıymetli olanı seçmeye gayret ediyoruz. Bu nedenle medyanın kıyısında köşesinde kalmış haber kaynaklarını da sizin için izliyoruz.

EYLEM | HABERİMSİ

Şimdi sizi, son günlerde rastladığımız en orijinal haberle tanıştıracağız. Türkiye hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş jetinin ardından "Uçak uçağı düşürür" cümlesini kuran Alparslan Kuytul'un (sevenleri kendisine Hocaefendi diyor, biz tarafsız olduğumuz için demiyoruz) sevenleri, bu gidişle medya düzenini kökten değiştirebilir. Kuytul, "Uçak yan da değil böyle dik düştü" gibi birkaç yüz yıla kalmadan atasözü olacak cümlelerin sahibiyken genç medya ekibine de bu yakışırdı zaten. Laf kalabalığıyla haberini özünü unutturmadan aktaralım. Bahse konu metin tamı tamına şöyle:

"Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin tefsir dersi esnasında Vakfın resmi twitter hesabından “AlparslanHocamıDinliyorum” etiketi ile başlattıkları gündem çalışmasına yoğun katılım gösteren halk aynı zaman da Hocaefendi'nin Furkan Vakfı'nın Seyhan temsilciliğini ve Vakıf bünyesindeki eğitim faaliyetlerine katılan öğrencilerin kaldığı bazı öğrenci evlerinin kapatılmak istenilmesi üzerine yaptığı açıklamaya geçmesiyle ‘Sıra ÖğrenciEvlerinde' isimli 2. bir etiket ile 50 bin tweet atılarak yapılan bu zulmü Türkiye gündemine taşıdılar. 2 etiket de aynı anda uzun saatler üst sıralarda yer aldı. Kullanıcılar özellikle, Kuran öğretiminin yasak olmasına ve dindar bir nesil yetiştereceğiz söylemleri ile gelen hükümetin öğrenci evlerini kapatma kararına binlerce tweet atarak tepki gösterdi."

Bunca yıllık gazeteciyiz, FETÖ'nün "Dershanelerkapanırsabizievlendirecekler" etiketinden beri sosyal medyada bu kadar tesirli olan etiket görmedik. Dahası Twitter'de trend topic olduğu için sevinen başka cemaat de görmemiştik şimdiye kadar. Samanyolu Haber falan kapanınca bu işler bitti zannettik ama yanılmışız.

Birkaç yüz Türk Lirası karşılığında veya birkaç bin yumurta hesapla istediğimiz kelimeyi Twitter'da trend topic yapabilmek mümkün. Ancak 2017'nin Türkiye'sinde hala istediği kelimeyi o listeye soktuğu için Türkiye'de gerçekten gündem olduğunu sanan insanlar var. Bu nedenle biz çok yakında "Türkiye'de 40 milyon insanın Twitter'dan haberi bile yok, siz hayırdır ya?" cümlesini tt yaparak bunun mümkün olmadığını göstermek istiyoruz.

Bu arada unutmadan, Alparslan Kuytul'a (sevenleri kendisine Hocaefendi diyor) da iki çift lafımız var:

Muhterem, genç sosyal medya ekibiniz iyi niyetli ama siz yine de meseleyi başkalarına da sorun. Çünkü bizim gördüğümüz kadarıyla sizin öğrenci evlerinin kapatıldığından evlerde kalan öğrencilerle sizin sohbete gelenler dışında kimsenin haberi yok.


0 Yorum

Yorum Yap