Alman konuk evi: İsrailli misafir kabul etmiyoruz!

Almanya Baden-Württemberg eyaletinde bir konuk evi, rezervasyon yaptıran misafirlerin İsrail vatandaşı olduklarının anlaşılması üzerine 'Lütfen rezervasyonunuzu iptal edin. İsrail vatandaşı istemiyoruz çünkü burası İsrailliler için uygun değil.' notuyla rezervasyonun geri çekilmesini istedi.

Kaynak: Sputnik
Çeviri: Süeda Kaya

Ağustos ayındaki Almanya seyahatleri için oldukça erken bir tarihte rezervasyon yaptıran dört İsrailli aile, beklenmedik bir engelle karşılaştı. İsrailli ailleler, rezervasyon yaptırdıkları konuk evinden etnik kökenlerinden dolayı kendilerini misafir edemeyeceklerine dair bir mail aldı.

Baden-Württemberg eyaletinin güneybatısında yer alan Mattenhof Konuk Evi, rezervasyonu onayladıktan kısa bir süre sonra İsrailli ailelerden rezervasyonlarını geri çekmelerini istedi.

Reddedilen turistlerden Igor Tsehansky, konuk evinden gelen mesajın Google Translate üzerinden çevrilmiş halini Facebook'ta paylaştı.

"İsrailli misafir istemiyoruz çünkü dairelerimiz İsrailliler için uygun değil. Lütfen rezervasyonunuzu iptal edin."

Rezervasyonun gerçekleştirildiği platform olan booking.com, alternatif konaklama adresleri ve finansal telafi yöntemiyle durumu çözmeye çalıştı.

Sitenin sözcüsü Pazartesi günü Jerusalem Post'a verdiği röportajda "booking.com olarak ayrımcılığın hiç bir türlüsüne göz yumamayız. Mülk sahibi tarafından müşterimize yapılan yorumlardan haberdar olur olmaz soruşturma başlatır ve mülk sahibinin sitemiz üzerindeki etkinliğini sonlandırırız." dedi.


0 Yorum

Yorum Yap