Akşam gazetesi kimin?

Gedi.com.tr olarak medya alanında yayın yapan gazeteler ve internet siteleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek içerikler hazırlamaya başladık. Pek çok gazetenin sahibini, yayın çizgisini, yazarlarını, ortalama tirajlarını ve Türk basınındaki serüvenini sizler için araştırdık. İşte Akşam gazetesinin sizler için derlediğimiz kimliği:

Mehmet Ali Ilıcak tarafından kurulan ve daha sonra Çukurova Grubu'nun sahibi Mehmet Emin Karamehmet tarafından satın alınan gazete, bahse konu grubun mali bürokrasi ile yaşadığı sorunlar sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta fonuna devredilmiştir. Gazete, 2004 yılında Serdar Turgut'un yönetime gelmesinin ardından hem kendisi hem de Engin Ardıç ve Nihat Genç gibi yazarlar için sıçrama tahtası olmuştur. TMSF tarafından el konulduktan sonra bir süre fiilen fon yönetiminde kalan gazete 2013 yılında önce Kolin-Cengiz-Limak ortaklığı tarafından satın alınmış daha sonra ise işadamı Ethem Sancak tarafından bu ortaklıktan devralınmıştı. 2017 yılına kadar EsMedya bünyesinde yayın hayatına devam eden Akşam gazetesi aslında 100 yıla yaklaşan bir marka geleneğini temsil etmekte. 2017 yılında Ethem Sancak'ın sahibi olduğu EsMedya'ya ait bütün medya kuruluşlarının TurkMedya bünyesine geçmesinin ardından TurkMedya ise Hasan Yeşildağ'a satılmıştır. Halihazırda Murat Kelkitlioğlu tarafından yayın kısmı yönetilen gazete AK Parti yanlısı yayın politikasına sahiptir. Satışının büyük kısmı bayiden olan gazete geçmişe oranla kamuoyunda daha az tanınmaktadır. Genel olarak aynı grup içerisinde olduğu Tv360 ile yayın ortaklığına sahiptir.

Tirajı 100.000 ila 105.000 arasında değişen gazetede, Markar Esayan, Yaşar Hacısalihoğlu, PKK itirafçısı olarak tanınan Kurtuluş Tayiz, Hümeyra Şahin, Deniz Gökçe, Murat Kelkitlioğlu, Ufuk Ulutaş ve Emin Pazarcı gibi isimler yazarlık yapmaktadır. 

ETİKETLER:

0 Yorum

Yorum Yap