Adil olmak neyimize yetmiyor?

'Kul endeksli Rızık kaygısının lanet bi Meksikalı gibi bizi esir almasına izin mi vereceğiz dostlarım!'

EYLEM | ANALİZ

Ensonhaber'i millet sevdi. Çünkü gazetecilik ya da haberciliğin değil ama caps kültürünün medyadaki temsilcisi oldu. Ki bilirsiniz bizim millet capsleri çok sever. Bu anlamda biz "Ensonhaber" deriz ama halkın nazarında aslında "Goygoyhaber" gibi bir konumu vardır. Ve bu iyi bir şey. Reklam geliri kuvvetlidir. Patronu Cumhurbaşkanı'nın uçağından inmez. Ahmet Davutoğlu rüzgarı eserken sıkı Davutoğlu yanlısı, Pelikan çıkınca sıkı Davutoğlu karşıtı ve Binali Yıldırım kesinleşince kökten Erzincanlı olan bu haber portalı, gazeteciler için bir derstir, bir örnektir. Biz de en başa saralım istedik ve size örnekli anlatalım.

Davutoğlu darbe komisyonuna özetle şunu söyledi: Rus uçağının düşürüldüğü gün bana Bayırbucak Türkmenlerine saldıran bir uçağın sınırımızı tehlikeli bir şekilde ihlal ettiği için düşürüldüğü söylendi. Angajman kurallarını biz koyduk, dolayısıyla uçağın düşürülmesi emrinin sorumlusu benim. Uçağın Ruslara ait olduğu kesin değildi ve uçak düştükten sonra da ilişkileri düzeltmek için elimizden geleni yaptık. Genelkurmay Başkanı'na pilotun FETÖ üyesi olup olmadığını sordum ve böyle bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi. Ancak onlar da yanıltıldıysa ya da bir durum varsa ben bilemem, devlet bunu araştırmalı. Eğer başka bir aidiyetle başka bir merciden emir alarak bunu yaptıysa bu ihanettir. Fakat emrin sahibi siyasi irade olarak bizdik ve angajman kurallarını uygulayan askerlerin tereddüte düşmemesi için uçağın düşürüldüğünü biz açıkladık. Zaten ihlallerin ne zaman olacağı bilinemez.

Yani açıklama net: Davutoğlu siyasi sorumluluğu almış, pilotla ilgili sorumluluğu ise TSK'ya bırakmış.

Ensonhaber ise bu sarih açıklama üzerine şu soruları sormuş: Fetullahçılar sizi yanıltmış olamaz mı? Rusya ile ilişkiler iyiyken bu açıklamanın zamanı mı?

Eylem ise Davutoğlu'ndan bağımsız olarak Rus uçağının düşürülmesine şöyle bakıyor: O uçaklar Suriyeli Türkmenleri vururken pervasızca Türk hava sahasına girdi ve Türkiye de vurmuş bulundu. Türkiye eğer büyük devlet olacaksa hava sahasını koruyacak ve özellikle desteklediği Türkmenleri vuran uçakların kendi topraklarında cirit atmasına izin vermeyecek. Yarın da olsa hava sahasını ihlal eden bir savaş uçağına dokunamayan devletin egemenliği sorgulanır. Bir Türk uçağının Kırım üzerinde uçmasına ilişkilerimiz iyi diye Rusya izin verir mi? Elbette vermez. Öyleyse olana pişmanlık duyup tevil etmek yerine ilkenin ardına düşüp ona göre tavır almak lazım.

Diğer önemli nokta ise şurası: Davutoğlu dahil herkes yanıltılabilir. Ancak biz, AK Parti'nin bütünlüğünün ve AK Parti'yi oluşturan kadronun arasındaki krizin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kötüleşmesinden bile tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Rusya ve Türkiye ilişkileri bozulursa düzeltilebiliyor. Geçtiğimiz yıl gördük ki düzelebiliyormuş. Ancak AK Parti'yi karıştırırsak ipin ucunu almamız sanki daha zor olacak gibi. Bu nedenle neyi hedeflediğimizi ve neyi vurduğumuzu iyi hesap etmemiz gerek.

Ensonhaber'e önerimiz şu: İşin goygoyunu bir yana bırakalım ki biz goygoyun kralını yapıyoruz; açıklamayı vermek neyimize yetmiyor da kısaltabildiğimiz kadar kısalttığımız bir açıklamanın iki cümlesi üzerinden caps yapıyoruz?

Bu arada uğraşımız alkollü bir farenin "O kedi buraya gelecek" tavrından öte bir durum. Geleneksel medyanın YANDAŞ diye tanımlanmasına rağmen iktidara en büyük kötülüğü yaptığı bu kritik dönemde ilkeli, onurlu duruşun Ensonhaber'e de bize de hepimize lazım olduğunu anlatma çabasındayız.


0 Yorum

Yorum Yap