ABD uçakları Esed güçlerini vuruyor

Suriye - Ürdün sınırında konuşlanan ve bölgede Ürdün ile ortaklaşa kendisine bağlı bir güç inşa etmeye çalışan ABD, sınırda konuşlandırdığı güçleri uçaklarla koruyor. Bugün Tanif bölgesine saldıran Suriye rejimi güçleriyle İran'a bağlı Şii milisler ABD uçakları tarafından anında vuruldu.

EYLEM I HABER MERKEZİ

Çok yönlü bir uluslararası satrancın devam ettiği Suriye'de, ABD güçleri gün içerisinde Esed rejimine bağlı güçleri bombaladı. Bombardımanın bilançosu açıklanmazken ABD, Suriye rejiminin Ürdün sınırına yaklaşmasını istemiyor.

Amerikan uçakları bugünkü saldırıyla birlikte toplamda üçüncü kez Suriye Ordusu ve İran tarafından desteklenen güçleri vurmuş oldu. Bölgede resıtleşme devam ederken İran yanlısı güçler de ABD saldırıları devam ederse karada bulunan ABD güçlerini vuracaklarını açıklamışlardı ancak şu ana kadar ABD güçleri Suriye'de herhangi bir saldırıya uğramış değil. Anlaşılan o ki ABD, İran'ın ya da üç beş milisin ne dediğini çok da takmıyor zaten.

ABD'nin Esed rejimini devirmek için vurmadığı net ancak Ürdün sınırındaki karmaşanın Suriye krizinden önce çözülmesi ihtimali bu saldırıyla bir kez daha anlaşılmış oldu. Bugünkü saldırıda Suriye rejimine ait bir tank, bir hava savunma mevzisi ve iki adet de topçu bataryasını imha eden Amerikan uçakları muhtemelen bölgedeki herhangi bir tehdidin İsrail'e yaklaşmasını istemiyor. Silahlı İslami muhalifleri Esed rejiminin veya Hizbullah'ın uzun vadede İsrail'den uzak tutmasını anlamış olacak ki kendi eğittiği bir orduyla Suriye - İsrail - Ürdün üçgeninde kalan sınır hattını korumak istiyoruz.

Bizim bu meseleden anladığımız budur.


0 Yorum

Yorum Yap