ABD'nin Ortadoğu politikası değişiyor mu?

Başkan Trump, verdiği ilk röportajda ülkesinin Ortadoğu politikasını eleştirdi. Trump'ın bu eleştirileri, 'ABD politikasını değiştiriyor mu?' sorusunu akıllara getirdi.

EYLEM | HABER MERKEZİ

CBS kanalına röportaj veren Donald Trump, göçmenlere, Müslümanlar ve siyahilere mesajlar vermesinin yanısıra ülkesinin Ortadoğu politikasını eleştirdi.

İşte o açıklamalar:

ORTADOĞU

Ortadoğu'da 'terörle mücadele' adı altında harcadığımız para 6 trilyon dolar. Bu parayla ülkemizi baştan aşağı iki kere kurardık. Yollarımıza, köprülerimize, tünellerimize ve havaalanlarımıza bakın, hepsi çok eskimiş durumda. Musul operasyonunu yapmadan 4 ay önce bunu anlatmaya başlayanlar gibi değilim ben. Bu süre içerisinde IŞİD'in lider kadrosu bölgeyi terk etti.

MÜSLÜMANLAR ve SİYASİLER

Eğer ben seçildim diye Siyahiler ve Müslümanlar korkuyorsa bu berbat bir şey. Bence bu korku medya tarafından hazırlanıyor çünkü ülkede bazı olaylar daha önce de yaşanmış olsa da sanki şimdi başlamış gibi gösteriyorlar. Eğer ben bir şey söylememiş olsam dahi, onlar bir şey bulup hikayeleştirirler, basın bu işe yarıyor.

CLİNTON KAZANSAYDI

Beni protesto edenlere korkmamaları gerektiklerini söylemek istiyorum. Korkmayın, bu ülkenin gücünü tekrar geri getireceğiz. Seçimlerden yeni çıktık ve biraz zaman verilmesi gerekiliyor. İnsanlar protesto gösterisi yapıyor. Eğer Hillary Clinton kazansaydı ve benim destekçilerim sokaklara çıksaydı herkes kınamaya başlardı. Farklı bir tavır sergilerlerdi. Çifte standart uygulanıyor.

BAŞKANLIK MAAŞINI ALMAYACAĞIM

400 bin dolar olarak belirtilen Başkanlık maaşını da almayacağım. Galiba yasal olarak almam gerekiyor. Bu yüzden sadece bir dolarını alacağım.


0 Yorum

Yorum Yap