ABD, Irak'ı kesip biçti!

Peşmerge komutanları tarafından açıklanan 'IŞİD'den aldığımız alanlardan çıkmayacağız' açıklamaları sonrası net açıklama Barzani'den geldi. 'ABD ile anlaştık' diyen Barzani'yi Bağdat yönetimi yalanladı...

EYLEM | HABER MERKEZİ

Başika'da basın açıklaması yapan IKBY Başkanı Barzani "Kürdistan bölgelerinden çekilmeme konusunda ABD'yle anlaşmaya varıldığını" söyledi. Rudaw Türkçe'nin aktardığına göre Barzani, "Bu bölgeler 11500 Peşmerge'nin kanıyla kurtarıldı. Bu kadar kurban verildikten sonra merkezin vilayetlerle doğrudan muamelesini kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

"BAĞDAT YÖNETİMİ İLE KONUŞTUK"

Barzani, "Bağdat'ta düzenlediğimiz son ziyarette Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı konusunu açık açık konuştuk" dedi. Barzani, Bağdat'a, 'İyi ortak olamıyorsak, iyi komşu olalım' dedik" dedi.

BAĞIMSIZLIK

Barzani ayrıca, Bağdat merkezi hükümetiyle anlaşamamaları halinde bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini de belirtti.

BAĞDAT YÖNETiMİNDEN YALANLAMA GELDİ

Alghad yayınına konuşan Bağdat hükümeti sözcüsü Saad el Hadisi, IKBY'nin ABD ile vardığını söylediği böyle bir açıklamadan Bağdat hükümetinin haberdar olmadığını söyledi.


0 Yorum

Yorum Yap