ABD, Fırat Kalkanı'ndan rahatsız

ABD'den Fırat Kalkanı'nın 'kendi operasyonları' ile koordineli olmadığı için 'faydalı ve yapıcı' olmadığına yönelik bir açıklama yapıldı.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Fırta Kalkanı Operaysonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kirby'e IŞİD'e karşı yürütülen 'Doğal Kararlılık Operasyonu' Sözcüsü Albay John Dorrian'ın dün Pentagon'da yaptığı açıklama hatırlatıldı.

Kirby ilgili soruya şu şekidle cevap verdi:

Biz, Suriye'nin o kesimi başta olmak üzere askeri faaliyetlerin koordine edilmesini istiyoruz. Koordine edilmemiş askeri faaliyetleri IŞİD'e karşı sergilenen genel çabaya faydalı ve yapıcı görmediğimizi söylemiştik. Buna ekleyeceğim bir şey yok.

DORRİAN NE DEMİŞTİ?

Dorrian açıklamasında Türkiye'nin el Bab'a yönelik başlattığı operasyon konusunda ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmazlıkları işaret etmişti. ABD bu operasyonu önceden Arap müttefiklerin hava saldırılarıyla destekliyordu ama artık desteklemiyor. Dorrian bu anlaşmazlıkların diplomatik yollarla çözülmeye çalışıldığından bahsetmişti.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Nisan'da İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. kuruluş yıldönümü programında yaptığı konuşmada "Terör konusunda da aynı çifte standarda, aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Bakın biz 'PYD terör örgütüdür' diyoruz, 'YPG terör örgütüdür' diyoruz. Çok enteresan Amerika'dan Savunma Bakanı ayrı şey söylüyor, öbür tarafta sözcü ayrı şey söylüyor. Diyor ki 'YPG'yi, PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz.' Bu nasıl bir şeydir? Kendileriyle konuştuğumuzda bize artık farklı konuşuyorlar ama bakıyorsunuz ki sırtımızı dönüyoruz, bunlar farklı şeyler söylüyorlar. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir. Başka bunun çaresi yok" demişti.


0 Yorum

Yorum Yap