ABD'den Yıldırım'a cevap geldi

Başbakan Yıldırım'ın 'YPG'ye verdikleri silahları PKK kullanıyor' sözlerine ABD'den cevap geldi: 'YPG'ye silah vermiyoruz'

EYLEM | HABER MERKEZİ

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'den yükselen YPG iddiaları ile ilgili konuştu. Başbakan'a cevap veren Kirby, "YPG'ye silah vermiyoruz" dedi.
 
Kirby şunları söyledi:

"KOALİSYON GÜÇLERİ IŞİD'E ODAKLANMALI"

"Biz tüm koalisyon güçlerinin ortak düşman olan DAEŞ'e odaklanmalarını istiyoruz. Buradan savaş alanına, kimin nereyi alacağına ilişkin bir değerlendirme yapmayacağım. Biz tüm koalisyon üyelerinin, içinde Suriyeli güçler, Türkiye ve öteki ülkeler de olmak üzere, koordine edilmemiş ve koalisyonun planının bir parçası olmayan askeri etkinliklere daha az odaklanmalarını, koalisyonun planı olan DAEŞ'i yok etme planına daha çok odaklanmalarını istiyoruz." 

ÇAVUŞOĞLU'NA CEVAP

"Bu sözleri görmeden değerlendirme yapmayacağım. Ancak şurası belli ve açık ki, DAEŞ'e karşı koalisyonun lideri ABD, bu örgütü yenmek için zaman, enerji, güç ve yetenek yatırımı yapıyor. Bizim terörle mücadele çabalarımızın başarıya ulaştığını gösteren uzun kayıtlarımız da bulunuyor."

TÜRKİYE CEPHESİNDE NELER SÖYLENMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin YPG'ye iki uçak dolusu silah indirdiğini açıklamıştı.

Türkiye'de PKK'dan ele geçirilen silahların ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım ise "YPG'ye verdikleri silahları PKK kullanıyor" demişti.

ABD'nin YPG ile işbirliği yaptığını söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Bir terör örgütüne alan mı yaratmaya çalışıyorsunuz, bir terör devleti mi kurdurmaya çalışıyorsunuz, terör kantonu mu kurdurmaya çalışıyorsunuz?" demişti.


0 Yorum

Yorum Yap