4 bin Amerikalı yiğit 'bir dizi önlem' için geldi!..

Son yüzyılda misyonu işine geldiği zamanda işine geldiği ülke ile bir savaş nedeni oluşturup buna dünyayı inandırmak olan ABD, kanlısı Rusya için sonunda bir bahane buldu. Rusya'nın 2014'teki Kırım ilhakını biraz gecikmeli kavrayan Emperyalizmin efendisi, Avrupa’ya asker yığmaya başladı.

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Soğuk savaşın halefi sinsi savaş uç vermeye başladı. Yeni yüzyılın yeni büyük savaşında başrolde ABD ve Rusya var. Kendi sonlarını hazırladığına inanmak istediğimiz iki büyük güç bir kez daha karşı karşıya.

4 BİN ASKER TANKLARLA ALMANYA'DA

Amerikan ordusu tarafından içerisinde tankların, obüslerin, ağır ve hafif silahların bulunduğu tam 2800 askeri malzeme, 3 yük gemisi ile Almanya'ya ulaştırıldı. 4000 ABD askerinin de yolda olduğu söyleniyor. Askerler ve askeri malzemeler Bremerhaven limanından Rusya'ya komşu NATO ülkelerine dağıtılacak.

“UKRAYNA İÇİN TATBİKAT YAPACAĞIZ”

ABD bu askeri yığınağı ise şu şekilde gerekçelendiriyor: “Kırım ilhakından sonra alınan bir dizi önlemin parçası. Polonyalı askerlerle tatbikat yapacağız.”

KIRIM MI?

“Ama Kırım ilhak edileli iki yıl doldu.”

Evet! Ancak bunun önemi yok.

Adına strateji dedikleri kurguda olayların gerçekleşme zamanı değil ne zaman kullanışlı hale gelecekleri önemseniyor... Akıllara başka sorular da geliyor; "Peki neydi o 'bir dizi önlem'?"

Bilen yok!

Rusya, Kırım'ı Ukrayna'dan tereyağından kıl çeker gibi alırken ABD ne yaptı?

Bilen yok!

Dünyanın geri kalanına bu yığınak uygulaması Ukraynayla ilgiliymiş gibi yapmak düşüyor.

NATO MU, MÜTTEFİK Mİ, CAYDIRICILIK MI?

ABD ordusundan Tümgeneral Tim McGuire, malzemeler limana indirilirken şöyle dedi:

"Bu doğu Avrupalı müttefiklerimizi Amerika Birleşik Devletleri'nin sürekli taahhüdü altına aldığımızın sadece bir işaretidir. Aynı zamanda, Amerika'nın ve NATO'nun caydırıcılığına olan bağlılığın ve burada Avrupa'da barışın sürdürülmesinin başka bir işaretidir."

Suriye krizi ile yapayalnız, yüz yüze kaldığımız bu günlerde bizim için tedavülden kalkan "müttefik, nato" gibi kelimeleri duyunca inceden kıllanmadık değil...
Ancak yine de ne yapıyoruz?

İnanmış gibi…

Altını çizerek ifade edelim "çok değerli NATO üyeleri Almanya, Kanada ve İngiltere" ABD'nin yığınağı ile birlikte 1000'er askerden oluşan taburlarını Estonya, Letonya ve Litvanya'ya yolladı. Birlikler, Şubat ayı başında Polonya, Baltık ülkeleri, Bulgaristan, Romanya ve Almanya'ya dağıtılacak.

Öyle "müttefik, nato" falan. Bizimle bir ilgisi yok yani!

Biraz daha brokoli?


0 Yorum

Yorum Yap