11 yaşındaki Suriyeli üçüzler sosyal medya üzerinden Türkçe öğretiyor

Suriye'deki iç savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalıp aileleriyle birlikte Türkiye'ye yerleşen 2005 Şam doğumlu Amran kardeşler, sosyal medya üzerinden gönüllü Türkçe dersleri veriyor.

Kaynak: Zaman Al Wasl
Çeviri: Süeda Kaya

Sedra, Salam ve Sara Amran... 2005 Şam doğumlu üçüz kız kardeşler. Savaşın korkunç yüzünü geride bırakmayı başaran Amran kardeşler 3 yıldır Türkiye'de yaşıyor, buradaki yaşıtlarıyla birlikte Türk okullarında eğitim görüyorlar.

Esenyurt'taki Necmi Kadıoğlu Ortaokulu'nda eğitim gören Suriyeli üçüzler, Facebook'ta açtıkları "Türkçe Konuş" adlı sayfada yayınladıkları eğlenceli videolarla gönüllü Türkçe dersleri veriyorlar. 

Üçüzlerin Türkçede sık kullanılan deyimler ve atasözleriyle ilgili eğlenceli bir video çekmek istemeleri üzerine kızlarına yardım etmeye başlayan anne Amran, kızlarının geçtiğimiz Ağustos ayında bir sosyal medya hesabı açarak Türkçe dersleri vermeye başladıklarını söylüyor.

Facebook üzerinde 2 aydır aktif olan hesabın şu an için 17 bin takipçisi, 29 bin beğenisi bulunuyor. Videoların izlenme sayısı ise 65 bini aşmış durumda.

(...)

 


0 Yorum

Yorum Yap