PES mi FIFA mı? İşte Pes 2019 ve Fifa 2019 karşılaştırması

PlayStation, PC ya da xBox farketmeksizin futbol oyunu oynayanların kadim tartışmasıdır “PES mi FIFA mı?” sorusu… Peki 2019 yılına geldiğimiz ve oyun teknolojisinin hayal edilemez düzeye ulaştığı bu devirde gerçekten Pes mi fifa mı? Gedi, sizler için araştırdı…

PES 2019 ve FIFA 2019 lisans savaşları yüzünden bu yıl FIFA'nın büyük bir üstünlük ile yarışa önde başladığı bir sezonu getirdi karşımıza.

PES 2018 ile tavan yaptığı oyununu daha da iyileştirmesine rağmen birçok ligin, takımın ve futbolcunun lisansını FIFA'ya kaptırmış dahası elindeki en büyük koz olan Lisanslı Şampiyonlar Ligi maçları hakkını da kaybetmişti.

Bu durum fiyatlara da yansıdı. Başta birbirine yakın rakamlarda satışa sunulan iki dev oyun lisans tercihleri nedeniyle EA Sports'a ait olan FIFA'nın tutulmasına KONAMI'nin PES'inin ise çakılmasına neden oldu.

Dolayısıyla fiyatlar değişti. Hala 400 TL bandında satışta olan FIFA'ya karşılık PES 2019'un fiyatı 259 TL'lere kadar çekildi ki Playstation Plus üyesi olanlar dönem dönem bu oyunu 103 TL'ye bile satın alabilmekte.

Peki tüm bu ön kavganın dışında PES mi FIFA mı sorusunun cevabı ne? FIFA hakimiyeti ele geçirebilecek bir oyun ile karşımızda mı? Ya da PES tüm lisans handikaplarına rağmen sezondan lider ayrılabilecek mi?

Buyrun gedi değerlendirmesine;

Oynanış olarak birbirine çok yaklaşan iki markanın iki amirali için tercihlerinizi yönlendirecek şu bilgileri verebiliriz.

PES 2019 gerçekçi, akıcı, daha seri ve gole dönük

FIFA 19 ise oyuncu yüzlerinde gerçekçi, oyun detaylarında daha sanal ve yumuşak çizgiler, gerçekçi refleksler ama PES'e göre bir tık yavaş ve gole değil modern pas futboluna dönük…

Dolayısıyla PES'e göre FIFA'da daha çok pas yapacak, daha zor gol atacak ve daha sabırlı olacaksınız. Bunları tercih ediyorsanız lisanslı takımlar, ligler ve gerçek isimler keyfinize keyif katacak.

Tercih elbette sizlerin. Ancak biz her ne kadar gerçekçilik de arasak bunun görsel kalitede kalmasına oyun akışında nispeten daha çok eğlenme ve daha çok gol görme taraftarı oyunseverler olarak her şeye rağmen yine, yeniden PES 2019 diyoruz.

Ayrıca iki marka için de hem Pes hem Fifa için menajer, kariyer ve online modlarındaki başarılarının da takdir edilmesi gerektiğini ekleyelim ve özellikle PES 2019'da myClub deneyimini yaşamanızı tavsiye ederiz.

İyi oyunlar


0 Yorum

Yorum Yap