Uçaklara kuş alınır mı?

Muhabbet kuşunuz ya da papağanınızla yolculuk etmek istiyorsunuz. Ancak sizler için aileniz olan kuşlarınız başkaları için baş belası sayılabilmekte. Uçak başta olmak üzere taşıyıcı seyahat firmaları için durum ne? Uçaklara kuş alınır mı? İşte ayrıntılar;

Evcil hayvan besleyenler için kadim ve büyük bir problemdir seyahat. Onlar için ailesinin bir parçası olan kuş, köpek, kedi gibi hayvanları, başkaları ve özellikle taşıma firmaları için adeta birer suçludur. Daha doğrusu suçluydu.

Hayvanlara karşı oluşan hassasiyet ve hayvan hakları bilinçlendirmesi ile artık uçak firmaları da bu konudaki esnekliklerini arttırdı ve durumu düzeltme yoluna gitti.

Muhabbet kuşunuzu yanınızda götürmek istediğiniz seyahat için uçağa alınma durumunu merak edenler için buyrun gedi.com.tr araştırmasının sonuçlarına bakalım;

Uçaklara kuş alınır mı?

Cevabı kısa ve net. EVET. Yolculuk yapacağınız sefer için uçağa muhabbet kuşunuzu ya da başka tür kuşlarınızı alabilirsiniz.

Kuşlar uçağın hangi bölümüne alınır?

Türkiye'deki seyahat şirketlerini baz aldığımızda uçaklarda şimdilik sadece kuş, (Saka kuşu, kanarya, papağan ya da muhabbet kuşu farketmeksizin) kedi, köpek gibi canlılar alınmakta. Ve bu canlıları gerekli şartları yerine getirdiğiniz takdirde uçağın hem yolcu kabininde hem de kargo kabinlerinde taşımanız mümkün.

Uçaklara kuş götürmek için dikkat etmeniz gerekenler;

* Kuşunuzun sağlık sertifikası olmalı
* Uçuş yurtdışına ise muhatap ülkelerin talep ettiği belgeleri de öğrenip tamamlamanız gerekir.
* Uçuştan en az 6 saat önce uçak yolculuğu yapacağınız firmaya kuş taşıyacağınızı bildirmelisiniz.
* Taşıdığınız gereç kafes vs. her ne ise temiz, kokusuz ve sakin agresif bir görüntüden uzak olmalı.
* Özellikle kuşlarınızın diğer yolcuları rahatsız etmemesi için yanınızda kuşların ötmesine engel olması açısından kafes içini karartabilecek sık dokulu bir örtü bulundurmalısınız.


0 Yorum

Yorum Yap