Eşek sütü kansere iyi gelir mi? İşte eşek sütü kanser ilişkisi ve uzman görüşleri

Eşek sütünün kanser vakalarının çoğalması ile birlikte Türkiye’de tam bir sektöre dönüştüğü artık yadsınamaz bir gerçek. Çiftlik sahipleri, kanser hastası iken iyileşmiş bazı hastalar eşek sütünün kanserin ilacı olduğunu söylerken profesörler ne söylüyor? Eşek sütü kansere iyi gelir mi? İşte cevapları

Günde yaklaşık 2 litre süt verebilen eşeklerin günümüz Türkiye'sinde yeni bir misyonu doğdu. Kanser tedavisi! Eşek sütünün kansere iyi geldiği iddiaları ile başlayan bu çılgınlık bugün bir sektöre dönüşmüş durumda. Listesi 200 TL'leri bulan fiyatları ile kanser hastalarının ümitle sarıldığı eşek sürü kansere iyi gelir mi? Cevabını araştırdık. Ancak peşinen söylemeliyiz ki kesin bir sonuca ulaşamadık ve ortada tam bir tecrübe – iddia – bilim çatışması var. İşte ayrıntılar

EŞEK SÜTÜ VE KANSER İLİŞKİSİ İÇİN KİM NE DİYOR?

Şimdi Eşek sütü kansere iyi gelir mi? sorusuna iyileştiğini iddia edenler, çiftlik sahipleri ve bilim insanlarının cevaplarına göz atalım.

PROF. DR. ERKAN KOPUZ: NELER UĞRAŞIYORUZ!
Ben şunu söyleyebilirim. Kanseri anne sürü tedavi edebiliyor. Ancak dikkat! Ona bile eder demiyorum. Ama maalesef ülkemizde eşek sütü, kertenkele kafası, kaplumbağa kafası gibi şeylerle uğraşıyoruz.

PROF. TURHAN YAVUZ: İSPATLANMIŞ BİR ŞEY DEĞİL
Mineral içeriği yüksek olduğu için özellikle kolon kanseri gibi hastalıklarda, yaşlanma ve antioksidan ihtiyacı durumlarında ve de vücudun düşkün hale geldiği durumlarda bazı faydaları olduğunu gösteren veriler var. Fakat bunlar doğruluğu yüzde yüz ispatlanmış şeyler değil.

UZMAN DR. SEMİHA URVAY: HİÇBİR KANIT YOK
Eşek sütünü kanser tedavisiyle eş zamanlı tüketen kimileri hastalığa iyi geldiği ya da kemoterapi yan etkilerini aza indirgediği gibi bir düşünceye sahip. Ancak bu duruma dair elimizde hiçbir bilimsel kanıt yok.

“BİZ DENEDİK OLDU” DİYENLER!
Eşek sütü ile kanseri yendiklerini iddia eden Zambak çifti de eşek sütü çiftliği kuranlardan. Filiz Zambak, "Çok doktor ve hastaneye gittik. Hiçbirinde başaramadık. Eşek sütüne başladım ve onunla kanseri yendim." diyor. İddia sahibinin eşi ve eşek çiftliğinin sahibi Yakup Zambak ise "Bir arkadaşımın vasıtasıyla eşek sütü ve balmumu önerisi aldık. Sonra bir şekilde eşek sütünü bulduk. Eşek sütü içtikten sonra 3 gün içerisinde tedaviye cevap vermeye başladı. Ondan sonra 15 gün içerisinde biz tamamen iyileşme noktasına geldik" diyor.

Bu noktada bir de başka çiftlik sahibinin sözlerine kulak verelim;

Eşek sütü çiftliği olan Ufuk Usta isimli vatandaş "Böyle bir yatırıma aklımda yoktu. İnek çiftliği olarak başladığımız projeyi daha verimli ve daha kazançlı olduğu için eşek çiftliğine çevirdik. Eşek daha az yiyor. Sütü de daha pahalı"

SAKIN BİR YANLIŞA İMZA ATMAYIN

Yani kanser hastası vatandaşlarımızı kesinlikle yanlış yönlendirmeyin. En zor imtihanlardan biri olan bu hastalıkla ilgili olarak vereceğiniz bir tavsiye ile iyi bir öneride bulunma ihtimaliyle beraber tamamen ticari bir sektöre gönüllü pazarlamacılık da yapıyor olabilirsiniz.

Bu noktada biz gedi.com.tr olarak yıllarını tıbba ve kanser hastalıkları araştırmalarına vermiş profesörlerimize inanmayı fakat temkinli de olmayı tercih ediyoruz ve eşek sütü kansere iyi gelir mi sorusuna: Şimdilik hayır diyebiliyoruz.
Tüm kanser hastası vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.


0 Yorum

Yorum Yap