Yeni tehlike: Askerden muaf olmak için vekillik peşine düşecek gençler

Yeni anayasa ile seçilme yaşı 18'e düşüyor. Akıllara gelen ilk soru: Ne olacak bu gençlerin askerliği oldu ama daha mühim bir konu var...

EYLEM | HABER MERKEZİ

İhtiyarlar bilmez ama yeni nesil askere gitmemek için neler yapmadı ki? Yüksek lisanstı, doktoraydı derken bilimsel kariyerini kemale erdirmek üzere olan orta yaşlı asker kaçakları mı dersiniz, yurtdışında bir şirkette çalışıyor gibi görünen ama çalışıyor göründüğü ülkenin dilini bile bilmeyenler mi dersiniz...

Türkiye askere gitmemek için dahiyane fikirler üreten gençlerle dolu.

SON ÇIKIŞ YOLU BEDELLİ OLMUŞTU

En son bütün muayene günlerinde rapor alıp askerliği birkaç sene ertelemeyi başaran gençler, bedelli yasasıyla rahata erdiler.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı ise gençlere yeni bir yol gösterdi ve tam olarak şunu dedi: "Sanki milyonlarca genç vekil olacakmış gibi konuşuyorlar. Parlamentoya kaç kişi girebiliyor? 15 genç girse, bunlara düzenleme yapmak gayet kolay. Askerlikten muaf tutulurlar. Bakın tecil demiyorum. Muaf diyorum."

Bizden söylemesi; bu işin kazananı aday adaylığı başvurularından bile para alan partiler olur. Bir umuttur deyip bağımsız aday olacak gençlerin listesi oy pusulalarının boyunu 5 metreye kadar uzatabilir.

Bizden söylemesi: Bir daha düşünün Sayın Cumhurbaşkanım. Tecil de değil muaf olacaklarsa memleketin büyük kısmı vekil olmak isteyeceği için sanayiye ara eleman bulmakta bile zorlanabiliriz.


0 Yorum

Yorum Yap