Yeni nesil Mazda 3 ve Mazda 6’larda SCBS kullanılamıyor hatası

Yeni yani 3. Nesil Mazda 3 ve Mazda 6’larda SCBS kullanılamıyor hatası alıyorsanız şehir içi otomatik çarpışma önleyici sisteminizin devre dışı kaldığı bir durum yaşıyorsunuz demektir. Peki bu durumun nedeni ve çözümü nedir? İşte Smart City Brake Support sistemini devre dışı bırakan ve buna neden olan etmenler…

Yeni nesil, diğer bir deyişle 3. Nesil Mazda 3 ve Mazda 6 sahibiyseniz belli bir kmye geldiğinizde aniden uyarılar bölümünde SCBS kullanılamıyor hatası almanız muhtemel. Bu uyarının açıklama bölümünde Mazda'nız size “Smart City Brake Support sistemi yolcu bölümünde aşırı sıcaklık sebebiyle geçici olarak devre dışı bırakıldı. Yolcu bölümü yeterince soğutulduğunda Smart City Brake Support sistemi etkinleştirilecek” şeklinde bir hata uyarısı ve açıklaması verecektir.

Öncelikle şunu belirtelim ki bu canınızı sıkmanız gereken ya da size masraf çıkarabilecek bir durum değildir.

SCBS KULLANILAMIYOR UYARISI NE DEMEKTİR

Bu aracınızın önünüze aniden çıkabilecek yayalara ya da sizin farketmediğiniz yavaşlamalarda öndeki araca çarpışmadan durmanızı sağlayan şehir içi otomatik çarpışma önleyici fren sisteminin devre dışı kaldığı anlamına geliyor.

SCBS KULLANILAMIYOR UYARISI NEDEN ÇIKAR?

Bu uyarıyı alma nedeniniz ise Türkiye'deki hatalara bakıldığında genel olarak yazılım güncellemesinden kaynaklanmakta. Söz konusu hata fabrika çıkışı versiyonların aksine sonrasında geliştirilen güncellemelerle çözülmüş durumda.

NASIL ÇÖZERİM?

Eğer aracınızın yazılım sürümü 59.00.502'nin altında ise en yakın Mazda yetkili servisine giderek güncellemenizi yaptırarak sorunsuz yolculuklarınıza devam edebilirsiniz.


0 Yorum

Yorum Yap