Yeni Akit “slogan atarak ortalığı karıştırdı!”

Mavi Marmara yolculuğunun üzerinden 6 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen birilerinin imtihanı olmaya devam ediyor…

EYLEM | ANALİZ HABER

Türkiye ve İsrail arasındaki normalleşme görüşmelerinin ana konusu olan Mavi Marmara, Türkiye ve dünyada birilerinin imtihanı olmaya devam ediyor. Gazze şehidlerinin yakınları davanın görülmeden devlet kararıyla düşmesini istemediği için Akit tarafından "slogan atarak salon karıştıran provokatörler" olarak gösterildi!

HABER SUNUŞUNA DİKKAT:

Önceki gün gerçekleşen duruşmada, daha önce sanıkların ceza almasını isteyen Savcı, Türkiye-İsrail arasınasında imzalanan anlaşma gereği davanın düşürülmesini talep etti. Buna tepki gösteren hak ve kan sahibi şehid yakınları, bu talep ve yaklaşmakta olan hukuksuz karara itiraz etti ve davanın görülmeye devam etmesini istedi.

Yeni Akit gazetesi de şehid yakınlarının talebini şu cümlelerle okurlarına sundu:

“Mavi Marmara davasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı davanın düşmesi talebinde bulununca kurban yakınları mahkeme salonunu sloganlar atarak karıştırdı.”

a2b02e1a-cf67-4d3a-b42a-17c77d6c0f86

ŞEHİD OLDU “KURBAN”, YAKIN OLDU “PROVOKATÖR!”

Siyasi konjonktüre angaje edilmiş gazeteciliğin en ince örneklerini sergileyen Akit, yıllarca savunduğu şeyleri bir çırpıda elinin tersiyle itmenin dayanılmaz hafifliğini büyük bir hayal kırıklığı olarak okurlarına tattırdı.


0 Yorum

Yorum Yap