Yeni Akit gazetesi kimin?

Gedi.com.tr olarak medya alanında yayın yapan gazeteler ve internet siteleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek içerikler hazırlamaya başladık. Pek çok gazetenin sahibini, yayın çizgisini, yazarlarını, ortalama tirajlarını ve Türk basınındaki serüvenini sizler için araştırdık. İşte Yeni Akit gazetesinin sizler için derlediğimiz kimliği:

Resmi olarak Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi tarafından yayınlanan Yeni Akit gazetesi esasen Beklenen Vakit, Anadolu'da Vakit gibi değişik isimli gazetelerin yüklü para cezaları nedeniyle kapatılmasının ardından yayın hayatına devam etmek için seçtikleri isimdir. Klasik bir gazete yayıncılığı formatına sahip olmayan gazete aslında Milli Görüş hareketi içerisindeki isimler tarafından çıkarılmış, Milli Gazete içerisinde yetişmiş ekipler gazetenin içerisinde yoğun olarak görev yapmıştır. 28 Şubat sürecinde pek çok dava ve operasyona maruz kalan gazete buna rağmen güçlü bir dille darbe karşıtlığını sürdürmüştür. 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğini yaptığı AK Parti hareketini destekleyen gazete hala aynı çizgide bulunmaktadır. Bayi satışı çok yüksek olmayan gazeteyi ayakta tutan ana dağıtım sistemi aboneliktir. Ülke genelinde muhafazakar kesimin yoğun olarak abone olduğu gazetelerden birisidir. Yazı işleri müdürü Avukat Ali İhsan Karahasanoğlu gazete'nin sahibi de Karahasanoğlu ailesidir. Mustafa Karahasanoğlu ve kardeşleri ile ailenin ikinci ve üçüncü neslinin de yönetiminde etkili olduğu gazete son süreçte internet yayıncılığına da ağırlık vermektedir.

Gazetenin yazar kadrosunda Abdurrahman Dilipak, ilahiyatçı Abdullah Yıldız, sıklıkla Cumhurbaşkanlığı uçağına konuk edilen Mehtap Yılmaz, avukat Ali Karahasanoğlu, Alparslan Aydar, Muharrem Güneş, FETÖ'nün eski yöneticilerinden Nurettin Veren, Osman Atalay ve tarihçi Yavuz Bahadıroğlu bulunmaktadır. 

ETİKETLER:

0 Yorum

Yorum Yap