Vajinada kararma neden olur? İşte vajina kararmasının nedenleri...

Vajinada kararma neden olur? Genital bölgedeki kararma nasıl geçer? İşte Genital bölge kararmasına yol açan faktörler...Kadınların baş belası kararmanın nedenleri ve çözümleri...

Vajinal bölge kararması, özellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkan bir durumdur. Kadınların korkulu kabusu olan vajinal kararma, her yaşta görülebilir. Genital bölgede kararma, vajinal temizlik ile yakından ilişkilidir. Koltuk altında da görülebilen bu durum, iç ve dış faktörlerden kaynaklı meydana gelebilir. Hatalı yapılan epilasyon işlemleri sonrasında veya jiletle yapılan traş sonrasında da kararmalar oluşabilir.

Vajinal kısım, vücudun diğer bölümlerine göre daha koyu bir renge sahiptir. Ancak vajinal kararma farklı bir durumdur. Genital bölge kararmaları kadınları psikolojik açıdan olumsuz yönde etkileyebilir. Vajinal bölge kararmaları nedeniyle kadınlarda özgüven eksikliği ortaya çıkabilir. Bu sorunu yaşayan kadınlar cinsel ilişkiden de kaçınabilir.

VAJİNAL KARARMANIN NEDENLERİ NELERDİR?

Genital bölgenin kararmasına yol açan başlıca sebepler genellikle hormonal bozukluklardır. Özellikle, vücudunda yoğun östrojen hormonu salgılanan kadınlarda vajinal bölge kararması yaygın olarak görülmektedir. Genital bölge kararması, bir hastalık belirtisi ya da sağlık sorunu değildir. Hormonal değişimler de genital bölgede kararmaya yol açmaktadır. Özellikle hamilelik, ergenlik ve tüp bebek tedavisi gibi östrojen hormonunun fazla salgılandığı dönemlerde genital bölge kararması ortaya çıkabilir. 

GENİTAL BÖLGEDEKİ KARARMA NASIL GEÇER?

Genital bölge kararması nasıl geçer? Vajina nasıl beyazlatılır? İşte bikini bölgesi beyazlatma kürleri ve uygulanışı...

Limon suyu : Genital bölgenize, bir pamuk yardımıyla limon suyu sürüp 3 dakika bekletin. Limon suyu, kararan bölgenizi beyazlaştırmanızı sağlayacaktır. Limonun yakıcı etkisinden dolayı genital bölgede yara, kesik veya tahriş durumu varsa, kullanılması tavsiye edilmez.

Zeytinyağı : Zeytinyağının yumuşatıcı etkisi ölü derileri temizler ve genital kararmaları azaltır. Duştan önce 3-4 dakika zeytinyağı ile vajina çevresine masaj yapın, duş esnasında kese veya lif yardımıyla hafifçe ovarak ölü deriyi atıp kararan bölgenin beyazlamasını sağlayabilirsiniz

Vajinal temizlikte ağdayı tercih edin

Jiletin tahriş etmesinden ve epilasyonun bazı ciltlere iyi gelmemesinden dolayı vajinal bölgenin temizliğinde ağda kullanmanız, genital bölgedeki kararmadan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Tahrişten kaynaklı kararma sorunu yaşıyorsanız ağda kullanmaya başlamalısınız.

VAJİNA BEYAZLATMA KÜRÜ

* Yarım fincan elma sirkesi

* 4-5 damla limon suyu

* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Uygulanışı: Tüm malzemeleri iyice karıştırıp 3-4 dakika bekledikten sonra ,bir pamuk yardımıyla kararmış olan bölgeye uygulayın. Kürün cildinize iyice işlemesi için cildinize masaj yaparak yedirin. Sürdüğünüz bölge kuruyana kadar bekleyin, kuruduktan sonra temiz bir bez vasıtasıyla genital bölgeyi temizleyin. Sonrasında duşa girip kese de yapılabilir.

Bu kürü haftada en az 1 kez uyguladığınızda, kısa sürede kararan bölgelerdeki açılmayı gözlemleyebilirsiniz.


0 Yorum
  1. Şükran

    Deneyenler olumlu sonuç aldıklarını söylüyor. İşe yarıyor ve kesin çözüm diyorlar ama bilmiyorum. Ben denemedim. Faydalı olabilir neticede doğal olduğu için kaybedilecek bir şey yok

Yorum Yap