'Türkiye'yi işgal edin'

IŞİD lideri olarak kabul edilen ve 3 yıldır servis edilmiş üç kare fotoğrafı ile var olduğu bilinen Bağdadi'den yeni bir haber var.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Örgütün medya organlarından Furkan Medya'nın yayınladığı ve Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında "Türkiye'yi işgal edin" çağrısı yapıldı.

IŞİD üyelerinden Musul'u terk etmemelerini isteyen Bağdadi, "Musul'da dik durun" çağrısı yaptı. "Gecelerini gündüze çevirin. Evlerini yıkın, kanlarını nehirler olsun. Musul'da zaferden eminim" dedi.

TÜRKİYE AÇIKLAMALARI

Seküler ve ‘dinden dönen' (mürtet) Türkiye'nin, Kuzey Irak'ta ve Suriye'de çıkarlarını gerçekleştirme peşinde olduğunu iddia eden Bağdadi, "Türkiye'yi işgal edin. Güvenini paniğe, rahatını korkuya çevirin. Sıcak çekişme alanlarınızın içine alın. Şam'daki savaşçılarımıza sesleniyorum. Kafir Türk askerler sizin ayağınıza kadar geldi. Şiddetinizi onlara gösterin. Öfke alevlerinizle onları yakın. Bu şeytan kardeşlerinden, dinden dönenlerin rol modelinden, ateist müttefiklerinden intikamınızı alın" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'A DA SALDIRI ÇAĞRISI

Suudi Arabistan yönetimini de eleştiren Bağdadi, Suudi yönetiminin ülkeyi sekülerleştirme çabasında olduğunu iddia etti. Suudi Arabistan'ın IŞİD'e karşı savaşa bilfiil katıldığını söyleyen Bağdadi, bu ülke için 'her türlü belanın arkasında' ifadesini kullandı. Bağdadi, destekçilerine Suudi Arabistan'a saldırı çağrısı yaptı.

İHVAN'I HEDEF ALDI

Bağdadi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın da 'kâfir' olduğunu öne sürdü. Haçlıların operasyonunun önemli ayaklarından biri haline geldiğini iddia etti.

 


0 Yorum

Yorum Yap